Dječak rođen dva mjeseca nakon brata blizanca

Dvojica blizanaca neće imati isti datum rođenja upisan u dokumente, što je zadalo glavobolju administrativnim službama
2384 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dva dječaka blizanca rođena su u razdoblju od dva mjeseca, Alesandro 24. decembra, a njegov brat Andrea 22. februara, što je izuzetno rijetka pojava, objavio je rukovodilac porodilišta na sjeveru Italije.

Četrdesetogodišnja majka morala je biti hitno hospitalizovana u decembru 2018. i tada je svjetlo dana ugledao Alesandro, težak 800 grama i rođen u 24. sedmici trudnoće.

Zahvaljujući medicinskoj ekipi posteljica je ostala netaknuta, te se brat blizanac nastavio razvijati u majčinoj utrobi.

Izuzetno složena trudnoća

S medicinskog stajališta to je bila izuzetno složena trudnoća, ali je srećno završila 60 dana poslije, kada je u osmom mjesecu trudnoće (33 sedmice) rođen tri kilograma težak Andrea, prenosi Hina.

"Cijela se porodica dobro osjeća, napustiće bolnicu za nekoliko dana", objavila je uprava bolnice iz grada Monce blizu Milana uz napomenu da je ovo je prvi takav slučaj s kojim su se susreli.

Dvojica blizanaca neće imati isti datum rođenja upisan u dokumente, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, ispričao je otac.

Bonus video: