Ambasador Ivanišević predao akreditivna pisma Makronu

Crnogorski ambasador je istakao da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Francuske
2489 pregleda 2 komentar(a)
Makron i Ivanišević, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Makron i Ivanišević, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ambasador Crne Gore u Republici Francuskoj i Kneževini Andori, Ivan Ivanišević, uručio je akreditivna pisma predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu i ko-princu Andore monsinjoru Žoanu-Enriku Vivesu i Sisiliji. Ceremoniji su prisustvovali ministri vanjskih poslova Francuske Žan Iv Le Drijan i Andore Marija Ubah Font.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Ivanišević je prenio poziv predsjedniku Makronu da posjeti Crnu Goru, ističući da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Francuske. Makron je, kako se navodi, povodom ovog jubileja ocijenio da zaslužuje da bude adekvatno obilježen.

Makron i Ivanišević
Makron i Ivanišević(Foto: Ministarstvo vanjskih poslova)

Ivanišević se kratko susreo i sa šefom diplomatije Francuske koji je, kako je saopšteno iz ministarstva, potvrdio zainteresovanost da posjeti Crnu Goru. U tom kontekstu, ambasador Ivanišević je ocijenio da bi razmjena posjeta na ministarskom nivou, deset godina nakon potpisivanja Mape puta za snaženje bilateralnih odnosa, bila i poruka partnerstva i prilika za definisanje daljih pravaca saradnje.

Tokom razgovora sa ministarkom vanjskih poslova Andore, razmijenjena su mišljenja o perspektivama za unapređenje međusobne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Ministarka Font prenijela je poziv ministru vanjskih poslova Crne Gore da posjeti Andoru.

Bonus video: