ANB da ocijeni bezbjednost Šukovića

"Specijalni državni tužilac uporedio je ovaj slučaj sa slučajem Šćekić koji je završen tragično, gdje je poginuo inspektor boreći se za pravdu. Postavlja se pitanje da li je i život inspektora Šukovića ugrožen, ako jeste u kojoj mjeri i da li je ANB napravila procjenu o ugroženosti"
251 pregleda 2 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.07.2016. 19:03h

Poslanik Demosa Zoran Miljanić očekuje da Agencija za nacionalnu bezbjednost napravi bezbjednonsu procjenu bivšeg šefa Odseka za organizovani kriminal Uprave policije Predraga Šukovića, koji je ranjen u centru Podgorice, u Njegoševoj ulici.

Naoružani napadač prišao mu je sa leđa, pucao u njega i pobjegao, a policija je objavila fotografiju sa nadzornih kamera na kojoj je krupni muškarac sakriven ispod šešira.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je prije dva dana u Skupštini kako vjeruje da je on "streljan na očigled građana" jer se borio za pravdu. Tužilac je uporedio Šukovića sa pokojnim Slavoljubom Šćekićem, za čije ubistvo je osuđena kriminalna grupa u kojoj su Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan - Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović. "On se jedini ozbiljno bavio organizovanim kriminalnim grupama", rekao je Katnić, objašnjavajući da istragu pokušaja ubistva istražuje Više tužilaštvo u Podgorici, ali da njegov tim provjerava da li ima elemenata organizovanog kriminala.

"Specijalni državni tužilac uporedio je ovaj slučaj sa slučajem Šćekić koji je završen tragično, gdje je poginuo inspektor boreći se za pravdu. Postavlja se pitanje da li je i život inspektora Šukovića ugrožen, ako jeste u kojoj mjeri i da li je ANB napravila procjenu o ugroženosti", rekao je Miljanić za "Vijesti".

Šuković je krajem juna ove godine osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora, zbog prijetnji potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću Sud je time prihvatio optužni predlog da je Šuković na portalu “Vijesti” postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade". To je činio pod pseudonimom "Boss". Nakon što je tužilaštvo procijenilo da u komentarima nema elemenata prijetnjii odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega.

Marković je ranije “Vijestima” rekao da se napad na Šukovića nikako ne može dovesti u kontekst sa sudskim procesom koji je on vodio protiv njega.

Šuković je ranije javno optužio Markovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su “akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi” koja se navodno bavila švercom cigareta. Marković je to demantovao.

Premijer Milo Đukanović ranije nije želio da komentariše pokušaj ubistva Šukovića, ističući da je to pitanje za kriminalističku policiju.

On je kazao da taj slučaj ne pokazuje da je mafija jača od države i da su svi koji imaju takve iluzije u zabludi ili neznanju.

Bonus video: