Bečić: Dok jedni opstruiraju, a drugi napadaju, mi radimo i proizvodimo rješenja

Bečić je istakao da Demokrate "ne zavise od bilo kog centra moći, kao i to da je finansijsko poslovanje partije dovedeno do perfekcije, o čemu svjedoče izvještaji nadležnih državnih institucija"
1145 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demorkate
Sa sastanka, Foto: Demorkate

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić razgovarao je danas sa Džošuom Luisom, predstavnikom kancelarije za poslove južno – centralne Evrope Sjedinjenih Američkih Država

"Predsjednik Demokrata poželio je srdačnu dobrodošlicu gospodinu Joshua A. Luis predstavniku kancelarije za poslove južno – centralne Evrope Sjedinjenih Američkih Država, u politički subjekt kojeg predvode na svim nivoima organizovanja mladi ljudi. Sastaku su prisustvovali šef političko ekonomskog odjeljenja Američke ambasade u Podgorici Luis Giter, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi SAD, Zlatko Ivanović i Boris Bogdanović generalni sekretar Demokrata", saopštile su Demokrate.

„Od osnivanja našeg subjekta insistirali smo na spoju mladosti i iskustva i to smo u prethodne četiri godine ostvarili – istakao je Bečić i dodao da Demokrate imaju pravnike, ekonomiste, inženjere, stručnjake i eksperte iz svih oblasti sa kojima sarađujemo i testiramo svaki naš korak. „U Budvi, Kotoru, Herceg Novom i drugim opštinama u kojima vršimo vlast pokazali smo kako se upravlja odgovorno, savjesno i domaćinski. Kada smo rekli stop namještenim tenderima, korupciji, nesavjesnom i neodgovornom upravljanju, tada je krenuo preporod u svim opštinama u kojima vršimo vlast. Tako smo Budvu od finansijskog kolapsa doveli do potpunog preporoda. Vratili smo 25 miliona eura duga bez centa zaduženja“, naglasio je Bečić i dodao da u "svim tim opštinama niti jedan naš funkcioner nije optužen, osumnjičen ili osuđen za bilo koje krivično djelo."

Bečić je istakao da Demokrate "ne zavise od bilo kog centra moći, kao i to da je finansijsko poslovanje partije dovedeno do perfekcije, o čemu svjedoče izvještaji nadležnih državnih institucija."

„Od svog osnivanja njegujemo pomirenje i izdizanje iznad vještački produkovanih podjela koje punih 30 godina njeguju brojni politički subjekti u Crnoj Gori, a takvim podjelama ili opstaju na političkoj pozornici ili vrše vlast. Naš prioritet su evropske integracije i veoma smo zabrinuti zbog činjenice da sa ovom vlašću nikada nećemo zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, jer oni ne mogu da iskorjene devijacije koje razaraju ekonomsko, moralno i pravno biće Crne Gore“ – dodao je lider Demokrata.

Demokrate su saopštile da je Bečić upoznao Luisa da Demokrate "vrijedno rade u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zaonodavstva koji je formiran na osnovu Briselskog plana kojeg su sačinile i u Briselu predstavile Demokrate."

Bečić i Luis
Bečić(Foto: Demokrate)

„Dok jedni opstruiraju, a drugi napadaju, mi radimo i proizvodimo rješenja. Tako smo za svega mjesec dana normirali, procesuirali i javnosti predstavili preko 100 rešenja. Mi smo svoj posao priveli kraju. Sada su na potezu oni koji zloupotebljavaju državne resurse u partijske svrhe. Takođe, zabrinjava izjava Markovića koji je saopštio da su rješenja Demokrata neprihvatljiva jer onemugućavaju pobjedu DPS-a na izborima. Tako da se očigledno sprema nova opstrukcija sa njihovim vječitim partnerima, a sa ciljem sabotaže naših rješenja", zaključio je Bečić.

Luis je saopštio da SAD veoma cijene učešće Demokrata u procesu sveobuhvatnih reformi izbornog i drugog zakonodavstva. On se zahvalio na prijemu i istakao da se raduje nastavku uspješne saradanje sa Demokratskom Crnom Gorom.

"SAD su veoma zainteresovane za Zapadni Balkan posebno u svijetlu evropskih i evroatlanskih integracija te da će nastaviti da održavaju veoma prisne odnose na Crnom Gorom, istakao je Luis i dodao da su SAD ponosne na činjenicu da je Crna Gora članica NATO-a od 2017. godine. Podržavaćemo i promovisaćemo težnje Crne Gore da postane punopravna članica Evropske unije", zaključio je Luis.

Bonus video: