Bingulac u oproštajnoj posjeti kod Đukanovića

Bingulac je zahvalio na prijemu, naglašavajući da se sa Crnom Gorom "nikada nije ni sastajao ni rastajao"
1853 pregleda 1 komentar(a)
Đukanović i Bingulac, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović i Bingulac, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca.

Iz Službe za informisanje predsjednika je saopšteno da je Đukanović zahvalio Bingulcu za "izuzetan doprinos razvoju odnosa dvije zemlje", i istakao da možemo biti zadovoljni onim što je urađeno u proteklih šest godina mandata odlazećeg ambasadora.

"Želje i očekivanja su uvijek na višem nivou kada su u pitanju odnosi Crne Gore i Srbije, kazao je Predsjednik, ali možemo biti zadovoljni ostvarenim progresom u odnosu na raniji period. Tome je posebno doprinijelo unošenje doze realizma u naše odnose, što je logično vodilo unapređenju razumijevanja, kao i međudržavnih odnosa saradnje", kazao je Đukanović.

Dodao je da su odnosi stabilizovani i da je stvorena dobra platforma, zahvaljujući u dobroj mjeri i ambasadoru Bingulcu.

Bingulac je zahvalio na prijemu, naglašavajući da se sa Crnom Gorom "nikada nije ni sastajao ni rastajao".

"Sebe smatra dijelom ovog podneblja, duboko poštuje Crnu Goru i njene strateške ciljeve koje korak po korak uspješno ostvaruje. Zahvalio je na punoj saradnji i otvorenosti, i izvanrednom doprinosu crnogorskih zvaničnika stvaranju atmosfere smirivanja odnosa, čemu su poseban doprinos davali predsjednici dvije zemlje, a i diplomatske reakcije Crne Gore u pojedinim osjetljivim momentima bile su na pravom nivou", kazao je Bingulac.

Bonus video: