Bogdanović: Svi hoće dogovor, samo DPS hoće nestabilnost i svađu

"DPS je pokazao da je spreman da prevari i Pravoslavnu i Rimokatoličku crkvu i Islamsku zajednicu, kako bi svojim prljavim identitetskim inžinjeringom blokirao proces izbornih reformi i sebi obezbijedio novi mandat na još jednim pokradenim izborima"
1348 pregleda 4 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Boris Pejović
Bogdanović, Foto: Boris Pejović

Duško Marković je pravdajući Zakon o slobodi vjeroispovjesti crnogorskoj javnosti juče saopštio da je on sporan samo jednoj vjerskoj zajednici i da je ta činjenica dovoljna da se svi preispitaju zašto je to tako. Ovom izjavom Marković je direktno u oči i bez trunke savjesti obmanuo građane Crne Gore, saopštio je predsjednik Kluba poslanika i generalni sekretar Demokratske Crne Gore.

"Nestinita i lažna informacija kojom je Marković namjeravao da obmane javnost, kako bi silom progurao Zakon koji dijeli narode, nacije i vjere, osuđena je na propast i odmah je pala u vodu. Poglavar Rimokatoličke crkve, Papa Franjo, jasno je saopštio da ovaj Zakon može biti potvrđen jedino uz saglasnost svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori. Podsjećam, da su Demokrate, od samog početka lansiranja Predloga zakona koji dijeli ljude na vjere i nacije, zauzele stav da takav osjetljiv zakonski projekat mora biti proizvod saglasnosti sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori", poručio je Bogdanović.

On je ocijenio da je Marković obmanuo sve vjernike, sve vjerske zajednice i sve građane u Crnoj Gori.

"DPS je pokazao da je spreman da prevari i Pravoslavnu i Rimokatoličku crkvu i Islamsku zajednicu, kako bi svojim prljavim identitetskim inžinjeringom blokirao proces izbornih reformi i sebi obezbijedio novi mandat na još jednim pokradenim izborima. Spremni su da posvađaju braću, komšije i prijatelje, da duboko i nepremostivo podijele ljude na vjere i nacije samo da bi zaustavio proces sveobuhvatnih izbornih reformi, koji je trebao da dovede do prvih fer, slobodnih i poštenih izbora u Crnoj Gori".

Povezani članci

11. Decembar 2019.

Marković: Napuštanje Odbora politički PR Demokrata

Bogdanović ocjenjuje da se ideja o lansiranju ovog Predloga zakona "rodila u kabinetu Mila Đukanovića".

"Na kraju, izražavamo zadovoljstvo što stav Demokratske Crne Gore da Zakon treba da bude proizvod saglasnosti svih tradicionalnih konfesija u Crnoj Gori, dijele i vjerski velikodostojnici. Svi žele mir, samo DPS želi razdor. Svi hoće dogovor, samo DPS hoće nestabilnost i svađu. Svi šire poruke ljubavi, sloge i zajedništva, samo DPS širi mržnju, razdor i nestabilnost. Očekujemo i tražimo da se odmah i bez odlaganja povuče Zakon iz skupštinske procedure i usaglasi sa svim crkvama i vjerskim zajednicama", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: