Brajović: MCP ima pravo da iskaže stavove, a zadatak države je da štiti interese građana

Nekoliko stotina sveštenika i monaha Mitropolije crnogorsko-primorske okupilo se danas ispred Skupštine toku sjednica Odbora za zakonodavstvo na čijem je dnevnom redu bio Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti
5802 pregleda 9 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) ima pravo da poštujući pravila javnog okupljanja, iskaže stavove i brani svoje interese, a zadatak države je da na zakonit način zaštiti interese svih svojih građana, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Povodom današnjeg skupa sveštenstva Srpske pravoslavne crkve ispred crnogorskog parlamenta, Brajović je rekao da je država od Vlade preko radnih tijela Skupštine i plenuma otvorena za dijalog, ali da se podstiče institucionalno iznošenje argumenata.

"To se odnosi kako na ovaj tako i na sve druge zakone", rekao je Brajović agenciji MINA.

Nekoliko stotina sveštenika i monaha Mitropolije crnogorsko-primorske okupilo se danas ispred Skupštine toku sjednica Odbora za zakonodavstvo na čijem je dnevnom redu bio Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, pozvao je poslanike da ne dozvole da neko izmanipuliše njihovim odlukama i zakonskim odredbama.

Zakonodavni odbor podržao je Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Da je taj predlog zakona u skladu sa Ustavom glasalo je sedam članova Odbora iz vladajuće koalicije, dok su dva, iz opozicije, bili protiv.

Bonus video: