Brajović razgovarao sa ambasadorima Srbije i Grčke

"Uz želju za uspješnim mandatom, predsjednik Brajović je ocijenio da Crna Gora i Grčka dijele vanjskopolitičke prioritete i uspješno sarađuju u okviru NATO struktura"
618 pregleda 0 komentar(a)
Brajović sa Bingulcem, Foto: Igor Šljivančanin
Brajović sa Bingulcem, Foto: Igor Šljivančanin

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

"Predsjednik Brajović je izrazio zahvalnost ambasadoru Bingulcu na njegovim radnim aktivnostima tokom mandata sa ciljem boljeg razumijevanja dvije države. Sagovornici su istakli značajnim odličnu saradnju dva parlamenta kako bilaterlano tako i na međunarodnom planu. Ambasador Bingulac je izrazio uvjerenje da je tokom njegovog mandata pružen doprinos unaprjeđenju saradnje između dvije prijateljske države u mnogim oblastima."

Brajović je danas primio novoimenovanog ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Panajotisa Parcosa.

Brajović i Parcos
Brajović i Parcos(Foto: Igor Sljivančanin)

"Uz želju za uspješnim mandatom, predsjednik Brajović je ocijenio da Crna Gora i Grčka dijele vanjskopolitičke prioritete i uspješno sarađuju u okviru NATO struktura. On je takođe izrazio zahvalnost Grčkoj na kontinuiranoj podršci na evropskom putu Crne Gore, uz očekivanje da podrška neće izostati ni u narednom periodu. Ambasador Parcos je pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla u reformama i izrazio podršku našem članstvu u evropskim organizacijama. Sagovornici su se saglasili da sve države Zapadnog Balkana treba da postanu članice Evropske unije, poštujući princip regate. Na sastanku je bilo riječi o jačanju saradnje parlamenata, jer oni predstavljaju važan dio sistema demokratskih društava, kao i jačanju ekonomske razmjene dvije prijateljske države", zaključeno je.

Bonus video: