Budva: Dimić krenuo ka Džakoviću, Džaković kazao da nije shvatio da Dimić želi da ga napadne

Odbornik DF Janko Dimić je bio nezadovoljan što u Sali nema Džakovića, koga je vidio da stoji ispred zgrade Skupštine opštine
17320 pregleda 15 komentar(a)
Odbornici DPS-a napustili sjednicu, Foto: Screenshot
Odbornici DPS-a napustili sjednicu, Foto: Screenshot
Ažurirano: 25.02.2020. 12:36h

Sjednica lokalnog parlamenta, koja je zakazana po hitnom postupku jutros nije održana, jer vladajuća koalicija po ko zna koji put nije uspjela da obezbijedi kvorum u oko rješavanja ključnih problema.

Sjednicu su nakon prozivke, napustili opozcioni odbornici iz redova DPS, koji su saopštili da neće davati kvorum, za sjednicu koja je i zakazana suprotno Poslovniku.

Sjednici nijesu prisustvovala i dva nezavisna odbornika Goran Pejović i Stevan Džaković, a odsustvo su najavile i odbornice Božena Jelušić (URA) i Anđela Bečić (Demokrate), zbog čega u sali je bilo 16 odbornika, odnosno nedostajalo je prisustvo samo jednog da Skupština opštine zasijeda.

Na dnevnom redu su bilo ponišenjete dva amandmana , kako bi Plan investicija i program za uređenje prostora moga da se primjenjuje.

Šef parlamenta Krsto Radović zakazao je sjednicu za petak, očekujući da će biti kvoruma, kako bi dva strateška dokumenta mogla da se primjenjuju.

I dok su u sali predstavnici vladajuće koclija davali izjave, ispred zgrade Skupštine opštine umalo nije došlo do fizičkog obračuna.

Niame, odbornik DF Janko Dimić je bio nezadovoljan što u Sali nema Džakovića, koga je vidio da stoji ispred zgrade Skupštine opštine.

On je izašao iz zgrade SO i krenuo ka Džakoviću, koji je u to vrijeme pričao sa jednim mještaninom. Da ne dođe do konflikta spriječio je odbornik DF Đorđije Vujović, koji je stao između dva odbornika. Džaković je kazao da je bio zatečen i da nije shvatio da Dimić želi da ga napadne. On za sada nije prijavio slučaj, i o tome će razmisliti, jer mu je nakon Dimić potom uputio nekoliko prijetnji.

Bonus video: