Danas otvaranje poglavlja o porezima i vanjskim odnosima

"Prema ocjenama Evropske komisije, Crna Gora je postigla dobar nivo usklađenosti, kao i potrebne administrativne kapacitete za otvaranje pregovora u ovim oblastima"
0 komentar(a)
Brisel, Foto: Shutterstock
Brisel, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2015. 05:47h

Crna Gora će danas otvoriti pregovore u poglavljima 16-Porezi i 30-Vanjski odnosi, na Međuvladinoj konferenciji koja će biti održana u Briselu,

Poglavlje 16 obuhvata propise i standarde koji regulišu indirektno i direktno oporezivanje, administrativnu saradnju i uzajamnu pomoć, i operativne kapacitete i kompjuterizaciju.

Poglavlje 30 se odnosi na zajedničku trgovinsku politiku, bilateralne sporazume sa zemljama nečlanicama, razvojnu politiku i humanitarnu pomoć.

"Otvaranju poglavlja, prethodio je posvećen rad svih institucija na usklađivanju s evropskim propisima i praksom u ovim oblastima. Prema ocjenama Evropske komisije, Crna Gora je postigla dobar nivo usklađenosti, kao i potrebne administrativne kapacitete za otvaranje pregovora u ovim oblastima", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Državnu delegaciju u Briselu predvodiće glavni pregovarač Aleksandar Andrija Pejović, a u delegaciji će biti šefovi radnih grupa za 16. i 30. poglavlje Novo Radović i Goran Šćepanović, kao i sekretar Pregovaračke grupe Miodrag Radović.

Bonus video: