Darmanović: Letonija je saveznik Crnoj Gori

„Šef crnogorske diplomatije je istakao da je Letonija naš saveznik u okviru NATO, dodajući da između dvije države postoji razumijevanje o pitanjima od obostranog interesa“, kaže se u saopštenju
695 pregleda 1 komentar(a)
Heninš i Darmanović, Foto: MVP
Heninš i Darmanović, Foto: MVP

Letonija je saveznik Crne Gore u okviru NATO, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, navodeći da između dvije države postoji razumijevanje o pitanjima od obostranog interesa.

Darmanović je danas u nastupnu posjetu primio ambasadora Letonije Vilmarsa Heninša.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Letonija imaju prijateljske i sadržajne odnose, koji su dodatno osnaženi političkim kontaktima najviših zvaničnika.

Navodi se da je, na toj liniji, izraženo zadovoljstvo povodom predstojeće posjete ministra Darmanovića Letoniji.

„Šef crnogorske diplomatije je istakao da je Letonija naš saveznik u okviru NATO, dodajući da između dvije države postoji razumijevanje o pitanjima od obostranog interesa“, kaže se u saopštenju.

Heninša je, kako se navodi, pohvalio doprinos Crne Gore NATO misiji u Letoniji, ocjenivši da se na taj način pokazuje solidarnost, razmjenjuju iskustva i jačaju vještine i sposobnosti crnogorskih vojnika.

Na sastanku je bilo riječi i o budućnosti procesa pregovora sa EU, uz ocjenu da se očekuju pozitivni pomaci u politici proširenja Unije.

„S tim u vezi, zajednički je konstatovano da će dinamici procesa doprinijeti hrvatsko predsjedavanje Savjetom Evropske unije“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: