Darmanović primio ambasadora Slovačke u oproštajnu posjetu

"U srdačnom razgovoru izraženo je obostrano zadovoljstvo sveukupnim odnosima i saradnjom Crne Gore i Slovačke Republike, koja je dodatno osnažena tokom mandata ambasadora Hlobena", navodi se u saopštenju
566 pregleda 1 komentar(a)
Darmanović i Hoblen, Foto: Gov.me
Darmanović i Hoblen, Foto: Gov.me

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike Romana Hlobena, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"U srdačnom razgovoru izraženo je obostrano zadovoljstvo sveukupnim odnosima i saradnjom Crne Gore i Slovačke Republike, koja je dodatno osnažena tokom mandata ambasadora Hlobena", navodi se u saopštenju.

Kako saopštavaju, Darmanović je "zahvalio na izuzetnom ličnom doprinosu ambasadora učvršćivanju prijateljskih i partnerskih odnosa između Crne Gore i Slovačke, kao i na uspješnoj saradnji, koja je u proteklom periodu ocijenjena kao izrazito sadržajna".

„U Slovačkoj vidimo najbliže partnere“, istakao je ministar, posebno naglasivši značaj uloge zvanične Bratislave u istorijskim momentima za Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da je Hloben je prenio zadovoljstvo boravkom u Crnoj Gori, ističući važnost daljeg razvijanja dobrih međudržavanih veza, kao potvrde snažnog partnerstva i obostranog opredjeljenja za jačanje sveukupnih odnosa.

Kako je kazao "Crna Gora je uspješna u sprovođenju svojih politika kako na unutrašnjem, tako i na vanjsko-političkom planu, navedeno je u saopštenju.

"Sagovornici su poseban akcenat stavili na valorizaciju potencijala na polju ekonomske saradnje, kojom prilikom je ambasador Hloben prenio ličnu zahvalnost Darmanoviću za održavanje prve mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Crne Gore i Slovačke, konstatujući da postoje brojne mogućnosti za njen dodatan podsticaj, naročito u domenu investicija", zaključeno je u saopštenju Minisarstva vanjskih poslova.

Bonus video: