Demokrate Bar: "Svečano otvoreni radovi" u Sutomoru, tabla kao podsjetnik lažnih obećanja

"Ovako katastrofalan izgled uvjereni smo ne pamte ni najstariji stanovnici Sutomora", ističe se u saopštenju barskih Demokrata
8966 pregleda 7 komentar(a)
Barske Demokrate u Sutomoru, Foto: Demokratska Crna Gora
Barske Demokrate u Sutomoru, Foto: Demokratska Crna Gora

Trg, marina, šetalište. Šetalište, trg, marina i tako u krug, godinama i skoro deceniju. Od Žarka Pavićevića, Zorana Srzentića do Dušana Raičevića. Obećanje ludom radovanje, kako kažu naši stari. U tom duhu mi smo danas u Sutomoru nakon decenije obećanja aktuelne vlasti "svečano otvorili radove" za obećani Trg, marinu i šetalište, i to simboličnim postavljanjem table koju kao važan podsjetnik svih "lažnih obećanja" poklanjamo građanima Sutomora, saopštili su danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Bar.

"Danas na ovaj način šaljemo poruku da je aktuelna vlast još jednom izigrala povjerenje građana Sutomora ostavljajući ovo mjesto u katastrofalnom stanju i pred ovu ljetnju sezonu. Ovako katastrofalan izgled uvjereni smo ne pamte ni najstariji stanovnici Sutomora", ističe se u saopštenju barskih Demokrata.

Barske Demokrate u Sutomoru
Barske Demokrate u Sutomoru(Foto: Demokratska Crna Gora Bar)

Oni su dodali da sraman odnos koji godinama traje prema ovom dijelu barske opštine, nijesu zaslužili kako privrednici tako ni stanovnici Centra Sutomora, naselja Haj Nehaj, Mišići, Rutke, Brca, Đuričine vode i svih ostalih naselja u koja lokalni vlastodršci zagaze samo kada treba obezbijediti glasove.

"Da je u Sutomoru "izgradićemo ljepše i bolje samo nas podržite još ovaj put" glavna izborna krilatica svjedoči desetometarska cerada postavljena tokom parlamentarnih izbora na glavnoj gradskoj saobraćajnici. To je važan podsjetnik za sve stanovnike Sutomora o tome koliko ova vlast brine o njima i mjestu u kojem žive. Toliko brine da je finansirala kačenje fotografija o tome kako bi nekada možda moglo da izgleda njihovo prebivalište". poručile su barske Demokrate.

Sutomore
Sutomore(Foto: Demokratska Crna Gora)

Oni navode da ni prošla godina nije prošla bez obećanja.

"Ovog puta "vrlo ozbiljnog" pri čemu je došlo do potpisivanja sporazuma o izgradnji trga i šetališta iz četiri faze, pri čemu su glavni akteri sporazuma jasno potvrdili da se trg kao cjelina zbog neriješenih imovinskih odnosa još dugo godina neće moći graditi. Raspisan je tender, prvi je kako to inače i biva poništen a drugi je još u toku", poručuju iz OO Demokratske Crne Gore Bar.

Pitaju se, šta se onda to u Sutomoru gradi?

"Gradi se" reći će u glas iz aktuelne vlasti. I to je odgovor koji očekujemo. I zaista, potvrđujemo unaprijed, prije samo mjesec dana izvršni direktor Morskog dobra, Predrag Jelušić svečano je otvorio 10 metara kvadratnih saniranog potpornog zida predstavljajući ovu investiciju kao epohalnu. Dakle, čitavih 10 metara kvadratnih. Građani Sutomora bili su tih dana šokirani i u nevjerici posmatrajući kako Jelušić pred novinarima govori o ovoj velikoj investiciji. Zato i na tabli koju poklanjamo građanima piše 10 metara kvadratnih kao simbol kontinuiteta kojim se ova vlast rukovodi. A rukovodi se i cijenom, pa je cijena ekvivalentna mjesečnom primanju izvršnog direktora Morskog dobra koji mjesečno inkasira 2.850 eura za svoj, kako vidimo, rad od 10 kvadrata", kazale su barske Demokrate.

Tabla koju su postavile barske Demokrate
Tabla koju su postavile barske Demokrate(Foto: Demokratska Crna Gora)

Navode i da je nadzor, takođe, simbolično utemeljen, jer je kako tvrde, Vlada često znala da Sutomore postavi na pijadestal izbornih obećanja kada je opština Bar u pitanju.

"Radovi su počeli danas, a završavaju se "juče" jer je tako jedino logično. Na kraju, jedno je sigurno i time zaključujemo: Sigurnim korakom od 10 kvadrata Sutomore će za 100 godina izgledati svjetski", zaključuje se u saopštenju OO Demokratske Crne Gore Bar.

Bonus video: