Demokrate: Careviću ne brukaj se više, izmislio te je Sveto Marović

„Gospodine Careviću, prvo da vam se „izvinimo“ što smo se drznuli da vas pitamo, jeste li ukrali pola miliona kvadrata zemlje građana opštine Kotor. Ponavljamo još jednom da je osam odbornika Demokrata podržalo vaš izbor za predsjednika Opštine Budva, i sada jasno kažemo, ograđujući se od vas, da mi ni kao pojedinci, a ni kao partija ne želimo da budemo pod hipotekom vašeg očigledno kriminalnog djelovanja"
15254 pregleda 87 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Budvanske Demokrate poručile su aktulenom predsjedniku Opštine Careviću da se ne bruka viša, nazvavši ga „običnim potrčkom šefova DPS-a i mafije u Crnoj Gori“ koga je izmislio „Sveto Marović, a iskoristio dvojac Milo i Brano".

Oni su se oglasili nakon saopštenja Carevića u kome je odbacio optužbe istraživačkog centra MANS-a da je uzurpirao pola miliona kvadrata državne zemlje na kojoj je nelegalno desetak objekata, , ujedno optužujući Demokrate da se oni kriju iza napada.

Marko Bato Carević je juče kazao da "koordinisani napadi i neutemeljene optužbe koje dolaze od dobro poznatih adresa kojima smeta što je on prvi predsjednik opštine Budva koji se izjašnjava kao Srbin i koji dolazi iz političke grupacije Demokratski front (DF)"

„Gospodine Careviću, prvo da vam se „izvinimo“ što smo se drznuli da vas pitamo, jeste li ukrali pola miliona kvadrata zemlje građana opštine Kotor. Ponavljamo još jednom da je osam odbornika Demokrata podržalo vaš izbor za predsjednika Opštine Budva, i sada jasno kažemo, ograđujući se od vas, da mi ni kao pojedinci, a ni kao partija ne želimo da budemo pod hipotekom vašeg očigledno kriminalnog djelovanja. Takođe, smatramo da imamo pravo na taj odgovor, mi koji smo glasali za vas tada, ali i građani i ukupna javnost!

Gospodine Careviću, koliko juče ste rekli da se nećete izjašnjavati na optužbe MANS-a, međutim već danas ste promjenili mišljenje. Iz vašeg konfuznog i komičnog istupa se da zaključiti da borbu za očuvanje svetinja i litije vodite vi, a ne Crkva i sveštenstvo. Takođe, činjenica da ste Srbin, kako kažete, je povod za napad na vas, međutim taj ugroženi Srbin je od 2006-te do današnjeg dana napravio pravu malu nelegalnu imperiju u nezavisnoj Crnoj Gori. Očigledno, progon DPS režima na vaše poslove nije ostavio traga, naprotiv, uzlet ste doživjeli upravo u nezavisnoj Crnoj Gori i pod apsolutnom vlašću DPS-a!“, poručuju Demokrate u saopštenju.

Oni navode da se iz Carevićevog saopštenja je jasno da je uzurpirao pola miliona kvadrata u Krimovici.

„Da ste gradili nelegalno, kao i da je u tome učestovao veliki broj mrskih DPS institucija i pojedinaca. Kažete, slijedili ste smjernice Vlade, međutim ta ista Vlada na današnji dan jasno kaže „uzurpacija državne imovine i divlja gradnja“. Kažete, nijeste uzurpirali zemljište, međutim par redova ispod ga nazivate „državnim zemljištem“ koje ste unaprijedili, a onda par redova ispod ponovo je to vaše zemljište „po starini“ uz neoborivi dokaz, naime lokacija se zove „Carevića potok“. Koliko je nama poznato jedan vrlo mali dio lokacije se tako zove, dok je ta lokacija u Grblju poznata kao „Krekavica“ i „Oštri Rt“. Gospodine Careviću , zgodno je pozvati se na katastar okupatora Austrougara i običajno pravo, međutim u današnjoj Crnoj Gori postoji zemljišno knjižna evidencija, i u njoj na parcelama gdje ste vi gradili piše jasno „Vlada Crne Gore-svojina 1/1“, dakle svojina građana Crne Gore, a u Listu nepokretnosti za objekte koje ste nelegalno sagradili piše „građenje na tuđem zemljištu“. To je tako upisano na vaš zahtjev, ne naš , i ne MANS-a, već vaš gospodine Careviću. Inače, lijepo se vidi da su objekti upisani 28.12.2018-te godine, i indikativno je da to nijeste prijavili u imovinskom kartonu nakon stupanja na funkciju samo nekoliko dana kasnije, a ni svo ovo vrijeme do današnjeg dana!“, poručuju Demokrate.

Oni su ga pozvali da ukoliko ima saznanja da je bilo koji član ili funkcioner Demokrata napravio krivično djelo, pa makar i prekršaj u sadejstvu sa kriminalnom vlašću DPS-a u Budvi ili bilo kim drugim, „da odmah i bez odlaganja to procesuira i pokrene tužbe".

„ Jer vam je to u opisu posla, a takodje i jer prikrivanje krivičnog djela povlači i vašu krivičnu odgovornost.Gospodine Careviću, ovo nadilazi vaše skromne kapacitete, naime vi ste jedan običan potrčko šefova DPS-a i mafije u Crnoj Gori, tako da nama nemojte djeliti lekcije već gledajte da sebe odbranite i osvojite te silne mandate o kojima sanjate. I još nešto, ovo nije napad na DF, i kao što vidite niko se nije iz DF-a našao da vas brani, već to morate sami. U tom procesu nas zaobiđite, jer ćemo, kako smo već jednom prilikom rekli, od vas napraviti feljton u kojem ćemo objasniti kako vas je Sveto Marović izmislio, a dvojac Milo i Brano iskoristio! Ako vam basta da nastavite ovu polemiku, onda ćemo ići temu po temu, kombinaciju po kombinaciju, lokaciju po lokaciju i do najsitnijih detalja, pa da vidimo ko je đe!“, ističu Demokrate.

Na kraju, kako dodaju „nemojte u ovo uvlačiti ni nas ni druge“

„ A pogotovo ne Crkvu, srpstvo i odbranu svetinja, jer je to ružno i degutantno. Gospodine Careviću , ovo je između vas i nadležnih organa, a mi smo tražili odgovor jer kao što smo rekli imamo pravo na njega. Sada kada imamo odgovor, gospodine Careviću, naša poruka vama je-ne brukajte se dalje!“, zaključuju u saopštenju Demokrate.

Bonus video: