Demokrate: DF da napusti Skupštinu, priča o plagijatu pokušaj diskeditacije

"Kad smo DPS satjerali u ćosak pokušali su javno da diskredituju Aleksu putem nezakonito formiranih komisija", kazao je Koprivica
3766 pregleda 11 komentar(a)
Sa presa Demokrata, Foto: Anđela Minić
Sa presa Demokrata, Foto: Anđela Minić
Ažurirano: 11.11.2019. 17:46h

Pozivamo Demokratski front (DF) da napusti Skupštinu Crne Gore i da potpišu da neće izlaziti na izbore bez formiranja tehičke vlade, kazao je poslanik i član Skupštinskog odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Danilo Šaranović na presu Demokrata.

On je kazao da su pozivi DF-a o izlasku na ulice apsurdni i smiješni.

"Za bilo kakvo odlaganje sveobuhvatnih reformi nemaju našu saglasnost. Što se nas tiče nikakvo produžavanje nije potrebno, radi se o opstrukciji DPS-a", kazao je Šaranović.

Poslanik Demokrata je poručio da je DPS-u idealno da odbor ne radi, i da ne postoje uslovi za fer i slobodne izbore.

Šaranović je kazao i da DPS "šalje SOS signal svojim partnerima, vječitnoj opoziciji".

Momo Koprivica, poslanik Demokrata i takođe član Skupštinskog odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva se osvrnuo na današnji izvještaj Senata univerziteta Crne Gore oko magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića.

"Ovaj trenutak pokušaja javne diskreditacije tempiran je u momentu kada Aleksa nije u zemlji. Kao što ste svjedoci danas se dešava politički montirani pokušaj javne diskreditacije Bečića, i shodno tome postavio bih pitanje Konjeviću, Medojeviću i ostalima je li ovo saradnja između Demokrata i DPS-a", kazao je Koprivica.

"Kad smo DPS satjerali u ćosak pokušali su javno da diskredituju Aleksu putem nezakonito formiranih komisija", kazao je Koprivica.

On je kazao da je Bečiću spočitano da je prepisivao sam od sebe.

"To je moralna, nakazna rečenica koja je pravni apsurd. Kaze se da nije ,,korektno" citirano a sta to znači", pitao je Koprivica.

On tvrdi da nijedan propis u izvještaju nije povrijeđen, iz razloga što se radi o političkoj farsi i pokušaju diskreditacije predsjednika najjače opozicione stranke.

"Ostajemo u odboru da DPS porazimo do kraja", kazao je Koprivica.

Bonus video: