Demokrate: Radonjić na novom zadatku, da skriva podatke za interese DPS i Đukanovića

Iz Demokratske Crne Gore su poručili da se nakon čistke u Savjetu ASK i Savjetu RTCG nastavlja se trend izbora partijskih organa DPS, koji samo formalno nose nazive državnih institucija
2223 pregleda 6 komentar(a)
Radonjić, Foto: Luka Zeković
Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.12.2019. 17:28h

Nakon što je Agenciju za sprječavanje korupcije (ASK) pretvorio u Agenciju za legalizaciju korupcije, Sreten Radonjić sada ima novi zadatak, a to je da skriva podatke od građana Crne Gore za interese i po nalogu Demokratske partije socijalista (DPS) i Mila Đukanovića, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"DPS pokušava dakle, da jednim udarcem zadrži za sebe dvije partijske institucije", navodi se u saopštenju Demokrata.

Skupštinski Administrativni odbor (AO) podržao je danas kandidaturu Sretena Radonjića za predsjednika, a Bojana Obrenovića i Muhameda Đokaja za članove Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Radonjić je direktor ASK.

Iz Demokratske Crne Gore su poručili da se nakon čistke u Savjetu ASK i Savjetu RTCG nastavlja se trend izbora partijskih organa DPS, koji samo formalno nose nazive državnih institucija.

"Odluka Administrativnog odbora o podršci kandidaturi Sretena Radonjića za čelo Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, potvrdila je sumnje Demokratske Crne Gore. Upozorili smo prethodno javnost da DPS namjerava da oslobodi Radonjićevu poziciju u ASK i prije izbornih reformi sprovede izbor novog direktora kako bi se nastavio kontinuitet u radu ove institucije za potrebe režima, što je danas potvrđeno kao tačno. Ujedno, bivšeg direktora ASK-a, kao dokazanog partijskog profesionalca, sele na drugu poziciju sa koje će u oblast zaštite podataka o ličnosti primjeniti svoje "partijske vještine", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je takođe važno istaći da se Radonjić imenuje na čelo Savjeta Agencije u momentu kada DPS namjerava da usvoji novi, naopaki i nakaradni Zakon o slobodnom pristupu informacijama.

"Odluka o imenovanju Radonjića je ujedno i udar na evropske integracije Crne Gore, jer umjesto da se institucije oslobađaju od uticaja osvjedočenih partijskih vojnika, one se dalje porobljavaju. Ovo je još jedan u nizu dokaza da DPS niti može da obezbijedi vladavinu prava, niti želi da Crna Gora postane pravna država. Bez smjene vlasti nema nezavisnih i slobodnih institucija, što je sada potpuno jasno", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: