Demos: Novo kompromitovanje države potvrđeno druženjem tužioca i lica pod nadzorom

"Svoju nesposobnost, kukavičluk ili eventualnu participaciju u tim prljavim dilovima predstavnici institucija najčešće kriju navodnim nenadležnostima, cinično računajući da će afere proći i biti zaboravljene"
711 pregleda 2 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo

Nevjerovatna, i sve veća učestalost skandala u kojima se otkrivaju veze između lica iz državnih organa, posebno pravosuđu i osoba iz tajkunskog kruga podzemnog daha govori o duboko degenerativnom stanju crnogorskog društva, saopšteno je danas iz Demosa.

"Nova epizoda kompromitovanja crnogorske države je ovog puta potvrđena javnim druženjem tužioca i lica pod istražnim nadzorima, inače protagoniste više afera korupcionaškog karaktera. Sve pod zaštitom predstavnika policije koji se fizički obračunava sa novinarom koji profesionalni radi svoj posao. Uz pasivno posmatranje tužioca", navodi se u saopštenju.

Kako su poručili "novi primjer zagrljaja struktura vlasti i kriminala i dalje prati nemoć državnih institucija i same vlade".

"Svoju nesposobnost, kukavičluk ili eventualnu participaciju u tim prljavim dilovima predstavnici institucija najčešće kriju navodnim nenadležnostima, cinično računajući da će afere proći i biti zaboravljene".

Iz Demosa insistiraju da se hitno otvori istraga i preduzmu odgovarajuće mjere prema svim akterima "poslednjeg skandala", posebno prema tužiocu i predstavniku policije koji su "dali javni doprinos kompromitovanju javnog tužilaštva, policije i same države".

Bonus video: