DF: Cakan opet vara opozicionare

"Danas, kada Pozitivne više nema, aktuelni predsednik SO Bar pod firmom nevladinih organizacija pokušava da uoči lokalnih izbora zadrži mandat koji je suštinski poklonio DPS-u klasičnom izdajom svih birača bivše Pozitivne"
116 pregleda 9 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 28.12.2017. 15:06h

Barski Demokratski front optužio je danas u oštro intoniranom saopštenju predsjednika SO Bar Radomira Novakovića Cakana da pokušava da “novu prevaru opozicionih birača” preko mreže NVO, što je Novaković odbacio i replicirao da neće dozvoliti da bude “uvučen u negativnu kampanju”.

U saopštenju Info-službe barskog DF, navodi se da Novaković, čelnik barskog odbora ”bivše Pozitivne Crne Gore koja je zbog izdaje opozicionih birača nestala sa političke pozornice“ pokušava “novu prevaru građana i birača”.

"Danas, kada Pozitivne više nema, aktuelni predsednik SO Bar pod firmom nevladinih organizacija pokušava da uoči lokalnih izbora zadrži mandat koji je suštinski poklonio DPS-u klasičnom izdajom svih birača bivše Pozitivne. Upozoravamo Novakovića i njegove fiktivne NVO da drže dalje ruke od birača, simpatizera i prijatelja DF na koje ovih dana nasrću, i podvalama ih pokušavaju pozvati na svoje satanističke i izdajničke obrede. Ne pomaže novac, ne pomaže mito, korupcija ne prolazi kod birača DF, gospodine Novakoviću. Da ste zaista htjeli novi Bar i da zaista imate viziju razvoja grada, ne biste onako perfidno i jadno prodali one koji su Pozitivnoj dali glas prije četiri godine. Jednako vi na lokalu u Baru, i vaše gazde na nivou Crne Gore", navodi se u saopštenju DF.

Prema istim navodima, Bar je prije četiri godine glasao za smjenu vlasti, a Novakoviću se “usladila ta izdaja koja se ne oprašta, pa bi ponovo da zajaši”.

"DF će na lokalnim izborima na proljeće osloboditi Bar od okova u koje su ga svezali njegovi unesrećitelji i profiteri iz vladajuće strukture, zajedno sa izdajnicima koji su im pritekli u pomoć kada su bili na političkom izdisaju. U to ne sumnjajte! Ponavljamo, dalje svoje prljave ruke od časnih i nepotkupljivih birača DF", piše na kraju saopštenja.

Novaković je odmah reagovao, napominjući da “imenom nepotpisano, nemušto i u jednom dijelu nepismeno saopštenje” nije vrijedno njegovog osvrta sem rečenice da “da drži dalje ruke od birača, simpatizera i prijatelja DF…”.

"Poštovana gospodo iz DF,vi građane Bara vidite kao glasače koji izlaze na birališta i glasaju kao roboti – automatski. No, morate znati da su to ljudi koji nijesu roba pa samim tim i ne pripadaju vama i vašoj stranci. To su punoljetni građani Bara i Crne Gore koji imaju svoje mišljenje i svoje probleme koji su kompleksni i koji su nastajali godinama. Ekonomija, infrastruktura, rješenje socijalnih problema je ono što interesuje građane Bara. Njih ne interesuje vaša borba za fotelje i mjesto u skupštinskim klupama. Do glasova birača se dolazi na terenu – radom, razgovorom sa građanima i ličnim primjerom a prije svega rješenjem njihovih problema. E tu se vi i ja razlikujemo. Moja vrata u Skupštini su za njih otvorena svakodnevno i pokušavam da im pomognem", naveo je Novaković.

On je naveo da njegove želje jasne-snažna ekonomiju koja će podići standard svih građana Bara i standard socijalnih usluga, dostojanstveni Bar koji će pružiti ljudima mogućnost da žive slobodno neopterećeni materijalnim problemima “i sigurnost za najranjiviji dio našeg društva-naše porodice i djecu”.

"I na kraju, ali ne kao poslednje, želim snažnu, ponositu Crnu Goru okrenutu ka budućnosti a ne zagledanu u prošlost. Nedavno sam, predviđajući šta će se desiti, rekao da mi nijesmo u ovoj skupštini da bi se svađali, već da bismo promjenili Bar na bolje. Iz svake rečenice vašeg pamfleta se vidi da to vama nije cilj. Mene u tu vrstu negativne kampanje nećete uvući te smatrajte da smo ovim našu raspravu završili”", zaključio je Novaković.

Bonus video: