DF: Režim u jednoj ruci drži zahvalnicu, a u drugoj pendrek

Vlast je, ocjenjuju u DF-u, jasno pokazala kako će u praksi sprovoditi realizaciju Zakona
2441 pregleda 7 komentar(a)
Demokratski front
Demokratski front

Vijeće za nacionalnu bezbjednost šalje dvolične poruke zahvalnosti o očuvanju mira i stabilnosti, a zapravo čini sve da građanski mir u Crnoj Gori bude ugrožen kao nikad dosad, ocjenjuju u Demokratskom frontu (DF).

"Demokratski front najoštrije osuđuje licemjerno saopštenje Vijeća za nacionalnu bezbjednost, u kojem se ono navodno zahvaljuje Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a pritom je učinilo i čini sve da se kroz represivni policijski aparat na silu obezbijedi primjena antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. DF ukazuje na to da je upravo policija, pod direktnom komandom Veselina Veljovića, brutalno prebila čak i vladiku Metodija, koji je završio u bolnici. Isto onako kao što je, zloupotrebljavajući policijska ovlašenja, u nizu akcija prebijala i mladiće po Zeti, Podgorici, Pljevljima i ostalim crnogorskim gradovima, gdje se protestovalo protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. A ono, što će posebno ostati zabilježeno u analima Veljovićeve brutalnosti i beščašća, jeste da su određeni policajci, u svom bezumnom pohodu prebijanja vjernika po Podgorici, suzavcem i dimnim bombama zasuli čak i Hram Hristovog voskresenja u Podgorici", navode iz DF-a.

Svim navedenim režim je, ocjenjuju u DF-u, jasno pokazao kako će u praksi sprovoditi realizaciju Zakona. "I uz upotrebu SAJ-a i drugih parapolicijskih struktura vršiti desante na naše hramove, manastire i crkve, istjerivati svještenstvo i vjernike Srpske pravoslavne crkve. I zatim uvoditi nevladinu organizaciju, registrovanu u stanici milicije na Cetinju, koja je lijevom rukom samu sebe krstila kao crkvu."

"Zato Vijeću za nacionalnu bezbjednost Demokratski front postavlja jasno pitanje: ima li većeg licemjerja nego se zahvaljivati svima onima, koje ste prebijali i zasipali suzavcem, a sve u skladu s replikom iz „Balkanskog špijuna“: „Đura će ti oprostiti što te tukao.“ DF postavlja i pitanje treba li, uz sve ovo, podsjećati građane da u istom Vijeću za nacionalnu bezbjednost sjedi i Duško Marković, koji je dva dana pred Božić, poput razrednog starješine, javno zaprijetio Mitropolitu da mu je izdao „posljednje upozorenje“?! I režim sada, bez trunke stida i skrupula, nakon Markovićeve prijetnje, u jednoj ruci drži zahvalnicu, a u drugoj pendrek. A to, što je Vijeće za nacionalnu sigurnost, uz sramnu asistenciju korumpiranog Tužilaštva, uradilo s kompletnim klubom poslanika DF-a, hapseći ih i podižući krivične prijave protiv njih bez skidanja imuniteta, odvodeći iz direktno iz Parlamenta u zatvor, predstavlja jednu od najcrnjih tačaka u istoriji crnogorskog parlamentarizma još od vremena kralja Nikole. Uz sve navedeno, organizovana kriminalna grupa, zvana Vijeće za nacionalnu bezbjednost, sada šalje dvolične poruke zahvalnosti o očuvanju mira i stabilnosti, a svojim kriminalnim radnjama čini sve da građanski mir u Crnoj Gori bude ugrožen kao nikad dosad. DF je zato uvjeren da će sveštenstvo i sav vjerujući narod, dosljedan zakletvi koju je pročitao vladika Joanikije na Trojičindanskom saboru, biti spreman da svojim životima brani svetinje Srpske pravoslavne crkve, i masovnim okupljanjima veoma brzo i efikasno odgovori na ovu “zahvalnicu” režima", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Bonus video: