DNP: Sve osim podrške protestima DF-a je opoziciona izdaja

"Nijedan politički subjekt svojom sebičnošću i uskopartijskim interesima, baziranim na mogućim ponudama DPS-a, nema pravo da se distancira ili opstruira organizaciju protesta koji su neminovnost", navode iz DNP-a
1862 pregleda 21 komentar(a)
Demokratska narodna partija
Demokratska narodna partija

Demokratski front (DF) je povukao istorijski potez ponudivši svima na opozicionom bloku da budu dio organizacije protesta i da svojom iskrenošću i prisustvom doprinesu njihovom uspjehu - sve drugo bilo bi označeno kao podrška aktuelnom režimu i opoziciona izdaja, koju im građani neće oprostiti, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Predsjedništvo DNP-a je, kako je saopšteno, jednoglasno na sjednici usvojilo odluku da treba pristupiti širokoj organizaciji predstojećih protesta, koji bi, kako navode, rezultirali formiranjem tehničke vlade, zaustavljanjem "političkog terora nad liderima opozicije" uz stvaranje fer i demokratskih uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine.

Takođe je istaknuto, kako navode, da DNP i Demokratski front (DF) smatraju da ti protesti treba da predstavljaju demokratski iskorak, ne samo DF-a i "ostalih progresivnih političkih partija u Crnoj Gori", nego i nevladinih organizacija, "naprednih političkih pokreta i slobodnih intelektualaca zainteresovanih za demokratizaciju crnogorskog društva."

"Na Predsjedništvu je ocijenjeno da afere, koje svakodnevno potresaju naše društvo, a čiji su glavni akteri nosioci najviših državnih funkcija, predstavljaju najbolji dokaz o zarobljenoj i korumpiranoj privatnoj državi, u kojoj se progone svi koji se suprotstave čelnicima režima i Đukanoviću lično", navode iz DNP.

Predsjedništvo te partije, kako navode, zato smatra da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg građani Crne Gore, "oni poniženi, uvrijeđeni i obespravljeni", ne bi izašli na proteste i "snagom svoje volje i želje za promjenama doprinijeli da zajedno dođemo do cilja".

"Posebno je istaknuto da odgovornost za uspjeh protesta snosi cjelokupna opozicija i da nijedan politički subjekt svojom sebičnošću i uskopartijskim interesima, baziranim na mogućim ponudama DPS-a, nema pravo da se distancira ili opstruira organizaciju protesta koji su neminovnost. Zbog toga je DF povukao istorijski potez ponudivši svima na opozicionom bloku da budu dio organizacije protesta i da svojom iskrenošću i prisustvom doprinesu njihovom uspjehu. Sve drugo bilo bi označeno kao podrška aktuelnom režimu i opoziciona izdaja, koju im građani neće oprostiti", poručuju iz DNP-a.

Bonus video: