Đokić: SD osuđuje svaki vid nasilja, građani da ne nasijedaju na provokacije

On dodaje da "u vremenima kada mnogi pokušavaju da dijele Crnu Goru, da svađaju braću, rođake, kumove, prijatelje, ovakvi incidenti definitivno ne čine dobro našoj državi. Možemo da se razlikujemo, možemo da mislimo drugačije, ali ne možemo i ne smijemo da udarimo jedni na druge, jer smo jedni na druge neraskidivo upućeni"
2314 pregleda 4 komentar(a)
Emil Đokić, Foto: SD
Emil Đokić, Foto: SD

Bilo kakva vrsta nasilja, posebno ako je inspirisana činjenicom da neko ima drugačija opredjeljenja i razmišljanja je neprihvatljiva, saopštio je predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore Emil Đokić.

"U tom smislu, jednako osuđujemo i kamenovanje automobila ljudi koji su, pod zastavom svoje zemlje, iz svih gradova Crne Gore sinoć došli da dočekaju naše vaterpoliste", navodi se u saopštenju.

On dodaje da "u vremenima kada mnogi pokušavaju da dijele Crnu Goru, da svađaju braću, rođake, kumove, prijatelje, ovakvi incidenti definitivno ne čine dobro našoj državi. Možemo da se razlikujemo, možemo da mislimo drugačije, ali ne možemo i ne smijemo da udarimo jedni na druge, jer smo jedni na druge neraskidivo upućeni".

"Sinoćnji doček vaterpolista bio je zaista veličanstven skup gdje smo, pod našim zastavama, onako kako dolikuje, dočekali naše šampione. Većinska Crna Gora sinoć je, na dostojanstven način, pokazala kako se poštuje reprezentacija, voli domovina i brane njene boje" navodi se u saopštenju.

On je apelovao na građane Crne Gore da ne nasijedaju na provokacije.

Kako je saopštio, "uzaludni pokušaji pojedinih struktura koje love u mutnom i pokušavaju da na različite načine udare na ono po čemu je Crna Gora prepoznata i što je znala da sačuva i u mnogo izazovnijim vremenima – suživot različitih vjera i nacija. Takvi moraju znati da im većinska antifašistička, građanska, evroatlantska i evropska Crna Gora to neće dozvoliti i da ona nikad nije bila spremnija da odoli izazovima ovakve vrste".

"Na kraju, još jednom pozivamo sve naše građane da na miran, dostojanstven način, kako to i dolikuje većinskoj Crnoj Gori, brane njene boje i slave njene pobjede", zaključuje se u saopštenju Đukića.

Bonus video: