DPS: Ovakvu zloupotrebu moštiju Svetog Vasilija ne pamti CG, za Amfilohija je Ostrog fabrika para

"U pravoslavnom svijetu niko nije toliko daleko otišao, da koristi mošti jednog takvog sveca za političke ciljeve"
13492 pregleda 101 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS
Ažurirano: 12.12.2019. 20:11h

Najava mitropolita Amfilohija da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti zloupotrijebljene u svrhu povećanja broja prisutnih na Saboru koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću, a sve u cilju pritiska na crnogorsku vladajuću većinu, nezapamćen je čin koji pokazuje da za njega nema svetinja, da on sve koristi za sopstvenu promociju, što može zasluživati samo prezir i od strane vjernika, saopšteno je večeras iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je danas da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na crkveno-narodnom saboru u Nikšiću 21. decembra.

"Ovakvu zloupotrebu, čak i moštiju Svetog Vasilija, ne pamti Crna Gora. U pravoslavnom svijetu niko nije toliko daleko otišao, da koristi mošti jednog takvog sveca za političke ciljeve. I to protiv sopstvene države. Ovim mitropolit dokazuje da je za njega Ostrog samo fabrika para koje se koriste za antidržavne i anticrnogorske ciljeve, za sve što je suprotno od onoga što bi vjera i njegova misija trebalo biti. Pozivamo građane da ne nasijedaju na ovakve provokacije, kojima smo odoljeli i u turbulentnijim vremenima 90-tih, kad je država Crna Gora bila u sasvim drugoj poziciji". navodi se u saopštenju DPS.

Bonus video: