DPS: Nedolično ponašanje Mandića, nadležni da zaštite prava Škrelje

"Građani Crne Gore još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida"
854 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS, DPS, DPS, DPS
Ilustracija, Foto: DPS, DPS, DPS, DPS

Demokratska partija socijalista osudila je ponašanje poslanika Andrije Mandića prema poslaniku DPS-a Luiđu Škrelji.

"Nedoličan postupak Mandića, dodatno je pojačan činjenicom da je odbio da se izvini, te je na taj način potvrdio da nema riječi o afektu i incidentu, već su verbalno nasilje i primitivizam postali glavna politička načela DF-a. Tako su građani Crne Gore još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida, čime pokazuje svoje pravo lice ogoljenog nevaspitanog nacionaliste i četničkog vojvode", navodi se u saopštenju DF-a.

Mandić je rekao da se neće izviniti Škrelji zbog dobacivanja da će mu slomiti i drugu nogu.

Dodaju da ovakav diskurs pokazuje da kod Demokratskog fronta "nije prevaziđena retrogradna retorika iz 90ih godina koja za posledicu ima radikalni nacionalizam i sukobe".

"Ta činjenica nas podstiče i ohrabruje da Crnu Goru još snažnije vodimo putem građanskog koncepta razvoja države, u kojem će ovakvi verbalni ispadi zasluživati samo prezir i gađenje. Takav će bez dileme biti i izbor građana Crne Gore, koji godinama unazad vrlo jasno saopštavaju šta misle o ovakvim i sličnim postupcima vojvode Mandića i njegove družine".

DPS je pozvao nadležne institucije da zaštite osnovna ljudska prava Škrelje i ispitaju Mandićeve prijetnje izrečene u Skupštini.

Bonus video: