Drljević: Podrška međunarodnih partnera važna za napredak

Glavni pregovarač je informisao ambasadore o rezultatima u dosadašnjem toku pregovaračkog procesa i poručio da će u narednom periodu fokusu biti rezultati u oblasti vladavine prava
388 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka sa ambasadorkom Portugalije, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka sa ambasadorkom Portugalije, Foto: Vlada Crne Gore

Podrška međunarodnih partnera ključna je za napredak Crne Gore na putu prema Evropskoj uniji (EU) i sprovođenje suštinskih reformi za kvalitetniji život građana, kazao je glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

On se danas sastao ambasadorima Portugala i Norveške, Virdžinijom Pinom i Jornom Gjelstadom.

drljević
Sa sastanka sa ambasadorom Norveške(Foto: Vlada Crne Gore)

Kako su naveli iz Generalnog sekretarijata Vlade, Drljević je informisao ambasadore o rezultatima u dosadašnjem toku pregovaračkog procesa, i poručio da će u narednom periodu fokusu biti rezultati u oblasti vladavine prava.

„Uprkos izazovima na unutrašnjem planu sa kojima se suočava EU, Crna Gora mora nastaviti sa započetom dinamikom sprovođenja reformi na putu ka njenom članstvu. Raduje nas da novi sastav Evropske komisije pokazuje naklonost politici proširenja i prepoznaje značaj članstva regiona Zapadnog Balkana u EU“, kazao je Drljević.

Navodi se da je ambasador Gjelstad pohvalio napredak Crne Gore, i istakao spremnost za dalju podršku Norveške u jačanju kapaciteta i stručnog znanja u procesu integracije, kao i u oblasti energetike.

Ambasadorka Pina je, kako su kazali, uz poruke ohrabrenja za nastavak sprovođenja daljih reformi na putu ka EU, pohvalila dosadašnji napredak u pristupnom procesu.

"Ona je ponudila pomoć Portugala u oblastima od značaja za crnogorski pregovarački proces u narednom periodu, s posebnim fokusom na poglavlja 23 i 24", kaže se u saopštenju.

Bonus video: