Đurašković Kašćelanu: Pokažite odgovornost u momentu koji zahtijeva takav pristup zbog Cetinja i svih sugrađana

Đurašković je pitao Kašćelana da li zna koliko je poslovnih subjekata sa Cetinja obustavilo aktivnosti shodno mjerama NKT koji su ionako na ivici opstanka?
2345 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Đurašković, Foto: SDP, SDP
Nikola Đurašković, Foto: SDP, SDP

Šef Odborničkog kluba SDP-a, Nikola Đurašković poručio je gradonačelniku Cetinja Aleksandru Kašćelanu da pokaže državničku odgovornost u momentu koji zahtijeva takav pristup zbog Cetinja i svih sugrađana

On je reagovao na jučerašnje saopštenje gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Kašćelana.

"Gradonačelniče Kašćelan, žao mi je što ste moje pismo doživjeli kao političko nadmetanje jer mi to zaista nije bila namjera i što ste na njega odgovorili čisto politički ne analizirajući suštinski značaj mjera koje sam predložio a koje su i više nego neophodne. Zbog građana Cetinja mi je žao što sam prinuđen na javnu razmjenu stavova ovim povodom ali to je zato što Vi ne pokazujete spremnost da otvorite dijalog u koji bi uključili sve parlamentarne partije, sindikat, NVO sektor i pojedince koji bi imali puno toga pametnog da kažu. Cijeneći da nije momenat za političkim prepucavanjem ja se neću baviti Vašim radnim mjestom kao Vi mojim, niti brojnim radnim mjestima koja Vas okružuju i primaju platu na teret građana Cetinja i u ovim kriznim mjesecima, nego ću Vam postaviti nekoliko konkretnih pitanja", saopštio je Đurašković

Đurašković je pitao Kašćelana da li zna koliko je poslovnih subjekata sa Cetinja obustavilo aktivnosti shodno mjerama NKT koji su ionako na ivici opstanka?

"Da li znate koliko naših sugrađana radi u sektoru ugostiteljstva i drugim sektorima čiji je rad obustavljen? Da li znate da dobar dio njih neće moći da primi platu, plati vodu, struju, stanarinu? Da li znate koliko je naših sugrađana na ivici egzistencije? Koliko je nezaposlenih ili koliko penzionera prima penziju nižu od 150 eura? Ne mislite valjda da će mjera poput umanjenja komunalne takse za zauzimanje javne površine nekom pomoći da preživi ili spasi svoj biznis?! Uostalom, ko će je i platiti? Kako mislite da bilo koji ugostitelj to plati kada je zatvoren", pita Đurašković.

On je poručio gradonačelniku da ima i dalje otvorenu priliku da pokrene "dijalog o neophodnim mjerama i uputimo zajedničku inicijativu da se sredstva iz kapitalnog budžeta Zakona o Prijestonici preusmjere za ovu namjenu, jer i Vi i ja znamo da to uz dobru volju i dogovor nije nikakav problem."

On je reagovao najučerašnje saopštenje gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Kašćelana.li što se još uvijek može spasiti, jer je situacija krajnje zabrinjavajuća. Gradonačelniče Kašćelan, Budite gradonačelnik svih građana, pružite ruku i pokažite državničku odgovornost u momentu koji zahtijeva takav pristup zbog Cetinja i svih naših sugrađana", zaključio je Đurašković.

Bonus video: