Evo zbog čega je Milan Knežević dobio četiri mjeseca kućnog pritvora

Ne postoji kazna u ZKP–u a da nije sprovedena na predsjedniku DNP–a i jednom od lidera DF-a, niti danas u Evropi postoji progonjeniji političar od Milana Kneževića
13904 pregleda 13 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2019. 09:18h

Neustavnim i protivzakonitim izborom Sudskog savjeta stvorene su neophodne pretpostavke za izbor Vesne Medenice po treći put na funkciju predsjednika Vrhovnog suda. Kontrola nad kompletnim sastavom Sudskog savjeta od strane Vesne Medenice prethodno joj je omogućila da između ostalih realizuje ponovni izbor Borisa Savića na funkciju predsjednika Višeg suda, Mušike Dujovića na funkciju predsjednika Apelacionog suda, Branka Vučkovića po osmi put na funkciju predsjednika suda u Kotoru.

Ali sve ovo joj nije bilo dovoljno, već je dodatno iskoristila svoj uticaj, da njena kuma Željka Jovović bude izabrana za predsjednicu Osnovnog suda u Podgorici, kako bi eliminisala dotadašenjeg predsjednika Zorana Radovića koji nije pripadao njenom klanu u pravosuđu. Izbor Željke Jovović za predsjednicu Osnovnog suda nimalo nije slučajan, već se dogodio u trenutku dok je ona sudila u postupku poslanicima DF–a Milanu Kneževiću, Marini Jočić, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću. Umjesto da nakon izbora na funkciju predsjednice Osnovnog suda, Željka Jovović dodijeli predmet nekom od sudija iz pomenutog suda, ona je odlučila da postupak dovede do kraja, na način što će donijeti osuđujući presudu poslanicima DF–a, kako bi pokušala zaustaviti dalje raskrinkavanje njene kume Vesne Medenice u Skupštini Crne Gore.

Ustvari, više nemamo nikakvu dilemu da je njen izbor za predsjednicu Osnovnog suda uslovljen osuđujućom presudom poslanicima DF–a. Javna je tajna da je Vesna Medenica nakon diskusije Milana Kneževića u Skupštini izjavila da će joj lider DNP–a platiti zato što je oštro kritikovao namjeru Sudskog savjeta da je izabere po treći put za predsjednicu Vrhovnog suda.

Presuda Milanu Kneževiću samo je jedan od dokaza zarobljenog pravosuđa koje je u ove dvije godine lidera DNP–a već jednom poslalo u zatvor četiri mjeseca, zatim mu odredilo stavljanje u zatvor dva mjeseca, potom ga prvostepeno osudilo na pet godina zatvora, da bi mu na kraju odredilo i kućni pritvor od četiri mjeseca.

Ne postoji kazna u ZKP–u a da nije sprovedena na predsjedniku DNP–a i jednom od lidera DF-a, niti danas u Evropi postoji progonjeniji političar od Milana Kneževića.

Uostalom, pogledajte video zbog kojeg je Milan Knežević osuđen na četiri mjeseca kućnog pritvora od kume Vesne Medenice.

Tekst pripremio Demokratski front.