Glavni grad: URA manipuliše, nema riječi o devastaciji Gorice

Radi se, kako ističu iz Glavnog grada, o projektu koji je iniciran od strane predsjednika osam skupština etažnih vlasnika
2590 pregleda 7 komentar(a)
"URA demonstrira neznanje i neinformisanost", Foto: PG Biro
"URA demonstrira neznanje i neinformisanost", Foto: PG Biro

Građanski pokret URA manipulisanjem javnosti na nedobronamjeran način pokušava da prikupi jeftine političke poene, smatraju u Glavnom gradu, nakon što su iz GP URA ranije saopštili da je po nalogu gradonačelnika Ivana Vukovića "počelo novo rasparčavanje Gorice".

Iz Glavnog grada su saopštili da su objavljene fotografije snimljene na gradilištu trase Ulica Nova 3, na kojoj je u toku izvođenje zemljanih radova.

PG Biro
Glavni grad: "U toku izvođenje zemljanih radova"(Foto: PG Biro)

"Ovi radovi izvode se za potrebe komunalnog opremanja objekata, što je ugovorena obaveza Glavnog grada Podgorice, a vrše se na osnovu usvojene planske, odnosno projektne dokumentacije. Izgradnja, odnosno rekonstrukcija ovih saobraćajnica, predviđena je DUP-om „Zagorič 1 – dio Zone A“, Izmjene i dopune iz 2013. godine, koji se nalazi na web sajtu Glavnog grada Podgorice i u isti je moguće izvršiti uvid. U skladu s navedenim, pristupilo se izvođenju radova na rekonstrukciji Ulice Veliše Mugoše, izgradnji Ulice Nova 1 sa upravnim parkingom, Ulice Nova 2 i dijelu saobraćajnice Ulica Nova 3 (pored objekata u podnožju brda Gorica). Saobraćajnice će imati javnu rasvjetu, tk, atmosfersku, fekalnu kanalizaciju i vodovod, kao i semafor na raskrsnici Ulice II crnogorskog bataljona i Nove 1. Uz saobraćajnice je predviđen i trotoar", navode iz Glavnog grada.

Radi se, kako ističu, o projektu koji je iniciran od strane predsjednika osam skupština etažnih vlasnika iz ulica Veliše Mugoše i II Crnogrskog bataljona.

Realizacija ovih saobraćajnica, naglašavaju, predstavlja jednu od većih investicija u saobraćajnu infrastrukturu na području Glavnog grada u ovoj godini, a vrijednost ugovorenih radova, kako navode, iznosi 1.030.478,67 eura sa PDV-om.

"Zato pozivamo predstavnike pokreta URA da oni, kako kažu „jednom u životu budu iskreni“, pa nam saopšte zašto im smeta navodno betoniranje Podgorice, ali uredno “zažmure” kada pojedine građevinske firme njima bliske grade nova “naselja” na više lokacija u Podgorici. Podsjećamo građane da su to one iste firme koje su ranije od predstavnika vlasti tražile da se na njihovoj imovini predvide poslovni i stambeni objekti, a da na okolnim parcelama zelene površine. Ako se predstavnici GP URA baš toliko bore za održivi razvoj sa minimalnom gradnjom, zašto na vlastitom zemljištu traže da im se ucrtavaju višespratni objekti? Umjesto primarnog cilja da manipulisanjem javnosti na politikantski i nedobronamjeran način prikupe jeftine političke poene, predstavnici GP URA bi trebalo da prije ovakvih javnih objava provjere sve činjenice, jer po ko zna koji put demonstriraju neznanje i neinformisanost", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: