Katnić se primiče Đukanovićevoj familiji

"I kada se zanesemo da smo od boga dati u ovom vremenu da ispravimo sve istorijske nepravde, doći će neko...", kaže premijer
172 pregleda 82 komentar(a)
Milivoje Katnić, Milo Đukanović, Ivica Stanković, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Milo Đukanović, Ivica Stanković, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.03.2016. 16:47h

Član skupštinskog Odbora za antikorupciju Zoran Miljanić (Demos) ocijenio je da ga ne čudi prikrivena prijetnja premijera Mila Đukanovića Specijalnom državnom tužilaštvu s obzirom na to da je ono van njegove kontrole.

"I kada se zanesemo da smo od boga dati u ovom vremenu da ispravimo sve istorijske nepravde, doći će neko i za nas ko će imati jednako pravo na iluziju da on treba da ispravlja istorijsku nepravdu ocjenjujući našu ulogu u toj takozvanoj istorijskoj nepravdi”, rekao je premijer za RTCG u četvrtak.

Komentarišući otvoreni rat između Specijalnog tužilaštva i Uprave policije on je objasnio da svi treba da vode računa da će kasnije neko suditi o njihovom radu.

"Ako shvatimo da nismo sami na planeti, pa i u Crnoj Gori, nego da moramo međusobno sarađivati i da to moramo uvijek raditi sa strogim senzbilitetom u odnosu na ljudska prava. I kada nam se učini da smo od boga dati da obavimo neku državnu funkciju, moramo voditi računa i da i onaj prema kome se odnosimo strogo je takođe čovjek koji ima prava, pa čak i ako je prekršio zakon", rekao je.

Zoran Miljanić za “Vijesti” kaže da je premijer očigledno navikao da VDT ne radi ništa ili da radi ono što mu se naredi.

"Đukanović je svjestan da u Specijalnom tužilaštvu ima predmeta koji mogu doći do njegove najbliže okoline", rekao je.

Komentarišući premijerovu izjavu da tužilaštvo i policija treba da sarađuju i da on ne može biti arbitar, poslanica SNP-a Danka Marković ocijenila je da je Vlada trebalo da preduzme mjere prema UP, za koju je nadležna, kada je vidjela da ne funkcioniše saradnja sa tužilaštvom.

"Presedan je da se Uprava policije obraća Vladi, jer je tužilaštvo preuzimanjem istrage od sudova postalo organ pravosuđa i dio druge grane vlasti”, rekla je članica Odbora za pravosuđe.

Ona podsjeća da je izborom VDT-a Ivice Stankovića i specijalnog tužioca Milivoja Katnića "otpočeo rad organa koji je zamro" i da se njihov angažman mora doživjeti kao redovna aktivnost, a ne "rad koji će mijenjati istoriju".

Bonus video: