Knežević: Brojni građani CG doživljavaju reprezentaciju Srbije kao svoju

"Odbojkašice Srbije su ispisale još jednu zlatnu stranicu sporta svoje zemlje, i to protiv domaćeg tima i domaće publike, na stranom terenu, gdje je publika bila igrač više za Tursku, što i dodatno govori o snazi srpskog sporta, u kojem dame zauzimaju respektabilno mjesto šireći slavu svoje zemlje u svijetu"
4891 pregleda 41 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević čestitao je odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Odbojkašice Srbije sinoć su odbranile titulu prvakinja Evrope, pošto su u finalu u Ankari pred 14.000 gledalaca savladale domaću selekciju Turske sa 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13).

"Odbojkašice Srbije su ispisale još jednu zlatnu stranicu sporta svoje zemlje, i to protiv domaćeg tima i domaće publike, na stranom terenu, gdje je publika bila igrač više za Tursku, što i dodatno govori o snazi srpskog sporta, u kojem dame zauzimaju respektabilno mjesto šireći slavu svoje zemlje u svijetu. Trijumf reprezentativki Srbije mnogo znači i za brojne građane Crne Gore, jer je ova blistava pobjeda euforično dočekana i u Crnoj Gori, gdje je većina građana navijala za srpsku odbojku, i proslavila njen uspjeh, doživljavajući reprezentaciju Srbije i kao svoju reprezentaciju", istakao je Knežević.

Po riječima Kneževića, srpske odbojkašice su na briljantan način potvrdile da im danas u Evropi i svijetu nema premca, i kako se treba boriti za boje svoje zemlje i afirmaciju ženskih sportova u cjelini.

"Uvjeren sam da će sportska Srbija znati i umjeti da na dostojanstven način dočeka pobjednice večeras u 21 čas na platou ispred Skupštine grada Beograda, i iskaže najviše poštovanje prema njihovom trijumfu i sveukupnim naporima da na djelu dokažu najviše potencijale sportske Srbije", kazao je Knežević.

Bonus video: