Konjević: Mnoga važna ekonomska pitanja potisnuta u drugi plan

On je na sjednici opštinskog Odbora SDP-a Bijelo Polje povodom protesta koji se održavaju nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao da je legitimno pravo svakoga ko smatra da su mu ovim Zakonom ugrožena prava, da iskaže svoj protest na miran način
2596 pregleda 21 komentar(a)
Konjević, Foto: Screenshot/Skupština Crne Gore, Screenshot/Skupština Crne Gore
Konjević, Foto: Screenshot/Skupština Crne Gore, Screenshot/Skupština Crne Gore

U Crnoj Gori su nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugi plan potisnuta brojna važna pitanja koja opterećuju građane, a tiču se njihovog ekonomsko socijalnog položaja i životnog standarda, ocijenio je zamjenik predsjednika Socijademokratske partije (SDP) Raško Konjević.

On je na sjednici opštinskog Odbora SDP-a Bijelo Polje povodom protesta koji se održavaju nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao da je legitimno pravo svakoga ko smatra da su mu ovim Zakonom ugrožena prava, da iskaže svoj protest na miran način.

“Sa druge strane, svjedoci smo da na sceni ima i previše isključivosti, kao i pogrešnog tumačenja Zakona čiji je krajnji cilj da se ovom pitanju, umjesto argumentima i činjenicama, pristupi propagandistički, uz neizostavno etiketiranje svih onih koji o ovom pitanju drugačije misle", naglasio je Konjević.

On je kazao da je prisutna je želja brojnih aktera u Crnoj Gori i van nje da se ovo pitanje iskoristi i za određene političke ciljeve kojima se želi osporiti građanski karakter crnogorske države i njeno pravo da suvereno odlučuje o svim pitanjima.

"Crna Gora se ne smije vraćati u prošlost već mora jačati svoj građanski i multietnički karakter i što je posebno važno uspostaviti vladavinu prava i nezavisne institucije koje su najbolji garant njene stabilnosti i odbrane od neprimjerenih vanjskih uticaja”, rekao je Konjević.

On je naveo da vjeruje da građani žele da političari doprinose spuštanju tenzija i boljem međusobnom razumijevanju.

"Kako bismo konačno obratili pažnju na brojne nagomilane probleme koji muče naše društvo, a o kojima se u posljednjih dva mjeseca malo ili nimalo razgovara”, zaključio je Konjević.

On je kazao da je SDP prepoznata na političkoj sceni da pokreće važna pitanja koja se tiču kvaliteta života građana i da će nastaviti da se bavim tim.

Konjević je podsjetio da SDP prikuplja potpise za usvajanje izmjena Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju koji treba da obezbijedi značajno poboljšanje statusa penzionera kao najugroženije kategorije stanovništva.

"Veoma smo zadovoljni odzivom i činjenicom da su već hiljade građana podržale našu inicijativu tokom akcija u samo nekoliko crnogorskih gradova”, kazao je Konjević.

Bonus video: