Kusovac od 9. avgusta na čelu Tivta

Kusovac koji je već dvadesetak dana na čelu Opštine kao v.d. predsjednik to do sada takođe još nije učinio, a na posljednjoj sjenici lokalnog pralamenta je kazao da će se „konsultovati, analizirati i vidjeti kako i na koji način da se to završi“
557 pregleda 5 komentar(a)
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.07.2018. 12:59h

Tivat će novog gradonačenika dobiti 9.avgusta kada će biti održana sjednica na kojoj će se za predsjednika Opštine imenovati lider OO DPS Tivta, dr Siniša Kusovac.

DPS sa svojih 17 odbornika ima natpolovičnu većinu u lokalnom parlamentu i ovu odluku može i sam izglasati i bez podrške koalicionih partnera iz SD i HGI. Predsjedništvo DPS je na sinoćnoj sjednici, dalo saglasnost opštinskom odboru ove partije u Tivtu da kandidat za predsjednika Opštine Tivat bude Kusovac.

On je do sada bio potpredsjednik Opštine, a grad kao v.d. predsjednika Opštine Kusovac formalno vodi od 11.jula kada je SO konstatovala ostavku dotadašnje gradonačelnice, dr Snežane Matijević (DPS).

Matijević je ostavku podnijela nakon što je OO DPS inicirao njenu smjenu, zvanično je okrivljujuči je da je ona navodno odgovorna za lošu realizaciju izbornog programa te stranke, posebno slabo ostvarenje obećanih kapitalnih investicija u lokalnu komunalnu infratsrujturu. Pravi razlog Matijevičkine smjene je međutim, njeno upotno odbijanje da stavi potpis na već pripremljeni ugovor po kome bi Opština Tivat Porto Montenegru oprostila ukupno 5.600.000 eura neplaćenih obaveza te kompanije za komunalije.

Kusovac koji je već dvadesetak dana na čelu Opštine kao v.d. predsjednik to do sada takođe još nije učinio, a na posljednjoj sjenici lokalnog pralamenta je kazao da će se „konsultovati, analizirati i vidjeti kako i na koji način da se to završi“. Pored potpisa na kontroverzni ugovor sa Portom oko kojeg je zbog mogućeg nastanka višemilionske štete po gradski budžet izviđaj vodilo i Specijalno državno tužilaštvo, Kusovca kao novog gradonačelnika u punom kapacitetu, očekuje i bolno kresanje u međuvremenu nabujale lokalne administracije i davanje otkaza prekobrijnima u Opštini.

U posljednje vrijeme sve se češće špekuliše i da navodno predstoji i rebalans budžeta grada na niže, zbog manjih ostvarenih prihoda od očekivanih.

Bonus video: