Kusovca sada savjetuju biznismeni

Opština Tivat formirala je Privredni savjet kako bi podstakli razvoj Opštine
2483 pregleda 1 komentar(a)
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat formirala je juče Privredni savjet kako bi unaprijedila institucionalnu podršku lokalnoj privredi i podstakla razvoj privrede na teritoriji opštine.

Na predlog Sekretarijata za turizam i preduzetništvo koje je inicijator formiranja Savjeta, a na osnovu rješenja predsjednika Opštine, ujedno i predsjednika Privrednog savjeta Siniše Kusovca, pored predstavnika iz lokalne uprave, Savjet je formiran od značajnih i uticajnih predstavnika privrede u Opštini. Članovi su Snežana Kovinić - “Ben Kov”, Tonći Francesković - NVO “Udruženje ugostitelja i hotelijera”, Branko Zgradić “Navar Incorporated”, Risto Lučić - “UNA” i predstavnici strateških investitora “Adriatic Marinas” i „Luštica Development“, Predrag Leković i Goran Kovačević.

„Ovo savjetodavno, stručno tijelo predsjednika Opštine ima više zadataka, između ostalog da diskutuje o aktuelnim temama, analizira i daje sugestije, predlaže aktivnosti i mjere za kreiranje stimulativnog ambijenta za privlačenje investicija, predlaže mjere za unaprijeđenje poslovnog ambijenta, identifikuje potrebe za rješavanje problema poslovne zajednice, predlaže mogućnosti i mnoge druge aktivnosti koje za cilj imaju sinergiju i razvoj saradnje između privatnog i javnog sektora“, saopšteno je iz lokalne uprave.

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici definisana je uloga Savjeta koji bi trebao da prati sva pitanja koja su od interesa za privredu i lokalni ekonomski razvoj i da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unapređenje uslova za poslovanje.

Bonus video: