Lajčak: Crna Gora partner od povjerenja OEBS-a

Sastanku su prisustvovali šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorka Maris Davije i ambasador Slovačke Republike u Crnoj Gori Roman Hlobenj
487 pregleda 1 komentar(a)
Miroslav Lajčak i Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Miroslav Lajčak i Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je partner od povjerenja OEBS-a koji posvećeno ispunjava svoje obaveze, ocijenio je ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke, Miroslav Lajčak i dodao da je napredak džave vidljiv, kako na političkom planu tako i u ekonomiji i razvoju.

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je Lajčaka, koji je i predsjedavajući OEBS-a, a u razgovoru je ocijenjeno da je saradnja Crne Gore i te međunarodne organizacije odlična i korisna.

Marković je zahvalio Lajčaku na pomoći koju OEBS pruža Crnoj Gori ocijenivši da je ta saradnja pomogla našoj zemlji da ojača vladavinu prava i izgradi demokratske institucije.

"Lajčak je istakao da je Crna Gora partner od povjerenja OEBS-a koji posvećeno ispunjava svoje obaveze i ocijenio da je napredak Crne Gore vidljiv kako na političkom planu tako i u ekonomiji i razvoju", kaže se u saopštenju Vlade.

Izražena je obostrana spremnost na dalju saradnju u reformi izbornog zakonodavstva uz ocjenu da dijalog treba da bude nastavljen u odgovarajućem parlamentarnom odboru uz spremnost OEBS-a da nastavku dijaloga pruži tehničku podršku.

Iz Vlade je saopšteno da su sagovornici govorili o situaciji u regionu uz saglasnost o njegovoj evropskoj perspektivi i ocjenu predsjedavajućeg OEBS-a da je Crna Gora primjer dobre regionalne saradnje i politike prema ostalim državama regiona.

Marković je izrazio punu podršku Crne Gore prioritetima slovačkog predsjedanja OEBS-om, a posebno multilateralizmu i prevenciji konflikta.

Sastanku su prisustvovali šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorka Maris Davije i ambasador Slovačke Republike u Crnoj Gori Roman Hlobenj.

Bonus video: