Lakićević: Crnogorska spremna za ozbiljne promjene u Herceg Novom

On je kazao da Crnogorska vidi u budućnosti Herceg Novi kao metropolu crnogorskog turizma od čega će velike koristi imati svi njegovi građani i cijela Crna Gora
96 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2017. 13:38h

Nosilac liste Crnogorske partije na lokalnim izborima u Herceg Novom sedmog maja i predsjednik hercegnovskog odbora ove partije Milan Lakićević poručio je građanima Herceg Novog da je Crnogorska spremna za ozbiljne promjene u Herceg Novom kako bi ga učinjeli ljepšim i privlačnijim svim gostima, i mnogo uređenijim i udobnijim za život nama novljanima.

"Nakon što je OIK potvrdila prvu predatu izbornu listu za izbore u Herceg Novom mi iz Crnogorske želimo jasno i nedvosmisleno poručiti našim sugrađanima da smo spremni za ozbiljne promjene u našem gradu kako bi ga učinjeli ljepšim i privlačnijim svim gostima, i mnogo uređenijim i udobnijim za život nama novljanima. Želimo da promijenimo dosadašnji nepodnošljiv odnos u kome građani finansiraju veoma skupu opštinsku administraciju, a zauzvrat od Opštine dobijaju najlošiju uslugu", rekao je Lakićević.

On je dodao da u će tom smislu zalaganje biti da opštinska vlast stvara šanse za razvoj grada, "a ne da stvara probleme kao do sada"

"Ne smijemo nikada više dozvoliti da je važno koga znamo, nego što znamo jer se mi zalažemo za dobar i pošten posao, a ne za dobru vezu. Ovakav pristup može i mora biti jedini ispravan pristup buduće opštinske administracije ukoliko ona bude zavisila od Crnogorske. Samo na taj način možemo poručiti našim mladim sugrađanima da zavise od svoga rada, a ne od svojih roditelja. Racionalizacija opštinskih troškova i puna transparentnost u radu lokalne samouprave su osnovni uslovi za koje će se zalagati Crnogorska u vršenju svih poslova u našoj Opštini. Za nas nikada neće biti dilema u izboru između politički podobnih i profesionalaca, jer samo profesionalci u lokalnoj upravi mogu biti stručni i odgovorni za sve poslove iz svojih nadležnosti. Za razliku od dosadašnjeg načina funkcionisanja lokalne vlasti u Herceg Novom, želimo poručiti da Crnogorska nikada neće praviti kompromise oko suštine jer se takvim trulim kompromisima uvijek i isključivo nanosi šteta i gradu i građanima", rekao je Lakićević.

On je kazao da Crnogorska vidi u budućnosti Herceg Novi kao metropolu crnogorskog turizma od čega će velike koristi imati svi njegovi građani i cijela Crna Gora.

"Razvoj našeg grada u tom pravcu nema alternativu i moramo biti duboko svjesni da će naš grad sjutra biti onakav za kakav se danas borimo. Crnogorska posebno poručuje našim sugrađanima da su izbori koji slijede jedinstven put do lične pobjede, a ne nikako glasanje za manje zlo. Upravo na tom putu, Crnogorska se stavlja na raspolaganje građanima Herceg Novog da zajedno ostvarimo svoje lične i zajedničke pobjede i tako spriječimo politikante da nastave po starom", zaključio je Lakićević.

Galerija

Bonus video: