Lekić: Još jedna manipulatorska operacija Đukanovića

"Naime, kritička izjava partijskog predsjednika crnogorske države ogrezle u korupciji o pogrešnim odlukama EU očigledno ima za cilj da prave uzroke dugogodišnje stagnacije Crne Gore u evropskim integracijama, posebno u poglavljima 23 i 24 - skrene ka navodnim greškama EU", istakao je Lekić
6474 pregleda 15 komentar(a)
Lekić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Lekić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić saopštio je danas da se iza kritike koju je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio Evropskoj uniji (EU) zbog neusvajnja odluke o početku pregovora za članstvo sa Sjevrnom Makedonijom i Albanijom krije više mogućih objašnjenja.

Đukanović je prekjuče kazao da je "neotvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom razočaranje za sve u regionu".

"Ne isključujući ni mogućnost da je Đukanović u stanju otuđenosti od realnosti stvarno umislio da mu pripada uloga stalnog korektora, neke vrste političkog i moralnog supervizora nad Evropskom unijom – po svemu sudeći u pitanju je još jedna manipulatorska operacija. Naime, kritička izjava partijskog predsjednika crnogorske države ogrezle u korupciji o pogrešnim odlukama EU očigledno ima za cilj da prave uzroke dugogodišnje stagnacije Crne Gore u evropskim integracijama, posebno u poglavljima 23 i 24 - skrene ka navodnim greškama EU", istakao je Lekić.

On je dodao da Đukanovića očigledno ne zanima krajnje zabrinjavajuće stanje raspolućene Crne Gore između dnevnih skandala sistemsko-institucionalne korupcije, ciljanih nacionalnih podjela i neodržive klijentelističke ekonomije.

"Umjesto suočavanja sa dubokim problemima crnogorskog društva, u prvom redu vrijednosno-moralnim rastakanjem društvenog tkiva, umjesto dakle pokretanja ozbiljnih i kompetentnih inicijativa za prevazilaženje nastale situacije Đukanović je izabrao - makar to sve izgledalo groteskno - ulogu kritičara koji secira stanje i navodne nesposobnosti EU. Građanima ostaju posljedice ovako neodgovornih izjava - kako udaljavanje naše zemlje od Evropske unije, pravne države, demokratskog društva kontrolisane vlasti - tako i nastavak krajnje zabrinjavajućih, sada već degenerativnih, gotovo truležnih procesa u najvažnijim segmentima crnogorskog društva", zaključio je Lekić.

Bonus video: