LP Budva: Šovinisticki čin spaljivanja crnogorske zastave, Carević i funkcioneri da osude

"Nažalost, predugo tolerisanje svakakvih izliva nacionalizma, dizanje tenzija i produbljivanje jaza prema državi, čak i od lokalnih vlasti, dovelo nas je u situaciju da nekome padne na pamet da se u Budvi mogu nekažnjeno spaljivati zastave Crne Gore"
1280 pregleda 7 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Najoštrije osuđujemo šovinisticki čin spaljivanja crnogorske državne zastave u sred našeg grada, saopšteno je danas iz Opštinskog odbor (OO) Liberalne partije Budva.

"To nije pravo lice Budve i nikada neće biti. Pozivamo zato nadležne organe da što hitnije utvrde ko su počinioci ovog necivilizovanog čina i da isti budu kažnjeni shodno Zakonu", navoodi se u saopštenju LP Budva.

Oni su pozvali predsjednika Opštine Marka Carevića i druge lokalne lidere da "osude ovaj čin i dokažu da nijesu na strani da onima kojima je nepodnošljivo sve crnogorsko i svaka ideja građanske države i tolerancije".

"Nažalost, predugo tolerisanje svakakvih izliva nacionalizma, dizanje tenzija i produbljivanje jaza prema državi, čak i od lokalnih vlasti, dovelo nas je u situaciju da nekome padne na pamet da se u Budvi mogu nekažnjeno spaljivati zastave Crne Gore. Čini se da je suluda kampanja zloupotrebe nacionalnih i vjerskih osjećanja ljudi zarad političkih interesa pokazala svoje rezultate i vjerujemo da će ovo biti lekcija da se sa takvom neodgovornom politikom što prije prestane i raskrsti",kazali su iz LP Budva.

Povezani članci

16. Februar 2020.

Budva: Zapaljena crnogorska zastava

Poručili su da je Budva mediteranski grad, otvoren i tolerantan prema svakom čovjeku, ali i snažno utemeljen u crnogorskom građanskom duhu.

"Budva i njeni građani će, kao i uvijek, dati jasan odgovor svakome, na ovakvo ponašanje ili njegovo javno ili prećutno odobravanje i podsticanje", zaključuje se u saopštenju LP Budva.

Bonus video: