Mandić: Nije cilj samo povlačenje Zakona, nego i tehnička vlada

Oni koji su Zakon donijeli treba da odstupe sa vlasti i da se formira tehnička vlada, kazao je Mandić
19457 pregleda 146 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 04.01.2020. 15:50h

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže, u intervjuu za Prvu televiziju u Srbiji, kako je za njega ključno ono što je saopštio predsjednik Srbije, jer do sada nije bilo, kako kaže, ovakve podrške iz zvaničnog Beograda.

"Ja sam prateći konferenciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, čuo ono što čekam godinama da čujem iz Beograda. Godinama čekam da to čujem od predsjednika Srbije. To su otvorene, one najkrupnije riječi i urađene prave analize vezane za Crnu Goru. Dakle, u Crnoj Gori je antisrpska vlast," poručuje Mandić u intervjuu za Prvu televiziju u Srbiji.

Upitan da li je značajnije to što je saopštio predsjednik Srbije ili činjenica da je odustao od dolaska u Crnu Goru, lider DF-a bira prvo.

"Značajnije je ovo što je saopštio. Ja sam pažljivo slušao i dugi niz godina čekao da dođemo i mi negdje u optiku predsjednika Srbije," smatra jedan od lidera DF-a.

Kaže i kako on ne mora da balansira rječnik, kao što to mora predsjednik Srbije.

"Mi imamo jednu ozbiljnu, ozbiljnu bandu, koja ima veoma loše namjere prema srpskom narodu, a koja se lažno predstavlja kao vlast jedne zemlje," ocjenjuje Mandić.

Upitan da li će protesti dovesti do povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Mandić kaže - kako to i nije cilj.

"Imajući u vidu broj ljudi na ulicama, to nas ne bi zadovoljilo... Oni koji su Zakon donijeli treba da odstupe sa vlasti i da se formira tehnička vlada."

Lider DF-a potvrdio je da, u saradnji sa zvaničnim Beogradom, kreće kampanja čiji je cilj, kako je rekao, izjašnjavanje Srba na popisu u Crnoj Gori 2021.

Bonus video: