Mandić: Patriotske snage u Crnoj Gori moraju stati na put Sorošu

"Danas su zajedno evropski narodnjaci i konzervativci sa američkim republikancima i evroazijskim patriotama koji su najduži vremenski period bili predmet brutalnog napad ovog opasnog čovjeka i njegove organizacije"
7209 pregleda 55 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Demokratski front poziva sve one građane, medije i NVO organizacije iz Crne Gore, koji su prethodnih godina bili podržani od strane Soroševih fondacija, da prekinu saradnju sa ovom opasnom ličnošću i prestanu da primaju novac od njegovih filijala, kako bi istinski pomogli promjene u Crnoj Gori, saopštio je lider Nove srpske demokratije (Nova), i jedan od lidera Demokratskog Fronta (DF) Andrija Mandić.

"Vjerujem da je najvećem broju onih koji sarađuju sa ovim „filantropom“, a u javnosti zastupaju stavove kako su promjene neophodne, postalo jasno da je Sorošev glavni partner na ovom prostoru režim Mila Đukanovića", kazao je Mandić.

On je kazao da je DF postao dio ogromnog pokreta koji vodi, kako on tvrdi "planetarnu bitku protiv te pošasti na svim meridijanima".

"Danas su zajedno evropski narodnjaci i konzervativci sa američkim republikancima i evroazijskim patriotama koji su najduži vremenski period bili predmet brutalnog napad ovog opasnog čovjeka i njegove organizacije. Mi nemamo nikakve dileme da će ovaj protivnik tradicionalizma biti poražen jer je tek odnedavno otkrivena prava priroda i karakter tog mračnjačkog projekta, koji je uvijek dolazio kod buduće žrtve noseći danajske darove", kazao je Mandić.

Prema stavu lidera DF-a Sorošovo širenje političkog uticaja preko "parapolitičkih NVO, kontrolisanih medija, kupljenih analitičara, poslovnih aranžmana i pranja novca preko tajkuna su prljave metode hibridnog rata koje decenijama razvija, a koje su do sada nepogrešivo bile usmjerene na odbranu i zaštitu duboko kriminalizovanog režima u Crnoj Gori".

"Soroševa mreža je i danas najsnažniji mehanizam hibridnog rata u kolonizaciji Crne Gore. Oni usmjeravaju političko javno mnenje, kontrolišu korumpirane funkcionere režima, razbijaju opozicione partije, sabotiraju proteste i amortizuju narodno nezadovoljstvo. Preko ove mreže perfidno se napada na temeljne vrijednosti hrišćanstva i naše tradicije, a mete su nacionalni identitet, suverenost država, Pravoslavna crkva, porodica, nacionalni patriotizam u oružanim snagama, kao i tradicionalni moral. Podrivaju se temelji društava koji su i onako bili značajno razoreni revolucijom i komunizmom u prethodnom periodu", kazao je lider DF-a.

Mandić zato smatra da Demokratski front ima obavezu da pozove sve one koji mu se nisu "bespovratno obećali, da umjesto uz Soroša stanu uz svoj narod i bez ikakve zadrške i kalkulisanja pomognu da se obori ovaj korumpirani marionetski režim koji nam je upravo instalirao i godinama podržavao", po njegovom mišljenju "baš taj isti Soroš".

"Nije od goreg podsjetiti da je Soroš prvi put primijenio metode hibridnog rata gradeći kontakte Đukanovićevog režima sa evropskim bankarima za uvođenje njemačke marke u CG. Namjerno i bez ikakve kazne sprovedeno kršenje Ustava RCG i Ustava SRJ je bio ključni politički korak ka razbijanju SRJ, što je osnovni cilj hibridnog rata koga je protiv naše Otadžbine u kontinuitetu vodio Soroš. Soroš je, takođe, obezbijedio Đukanoviću veze sa globalnim bankarskim neokolonijalistima, kroz kupovinu CKB i Arsenal-Tivat, preko njegove investicione grupacije TRIGRANIT. Porto Montenegro je tako, u najvećem dijelu, postao igraonica za bogate globalne bankare, tajkune i kriminalce, i zadovoljavanje čak i njihovih nastranih sklonosti. Tako uspostavljena pravila ponašanja, koja su suprotna tradicionalnom, duhovnom, civilizacijskom i moralnom kodu Crne Gore, danas se pokušavaju predstaviti kao nešto normalno i poželjno, i dužnost svih patriotskih snaga je da stanu na put uništavanju ove zemlje i njenog naroda".

Bonus video: