Marković se zahvalio Trudou na podršci koju Kanada pruža Crnoj Gori

Tokom susreta dvojice premijera akcenat je stavljen na odlične bilateralne odnose dviju država i kvalitetnu saradnju u okviru NATO-a
1114 pregleda 3 komentar(a)
Marković i Trudo, Foto: Vlada Crne Gore
Marković i Trudo, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade, Duško Marković, susreo se pred početak Samita NATO-a sa predsjednikom Vlade Kanade, Žastinom Trudoom, i predsjednikom Letonije, Egilsom Levitsom.

Tokom susreta premijerâ Crne Gore i Kanade, kako je saopšteno iz Vlade, akcenat je stavljen na odlične bilateralne odnose dviju država i kvalitetnu saradnju u okviru NATO-a.

Marković se zahvalio Trudou na podršci koju Kanada pruža Crnoj Gori, kao i na savezništvu u okviru Isturenog prisustva NATO-a na Istočnom krilu, gdje su crnogorski vojnici pod komandom kanadskih snaga.

Sastanak crnogorskog premijera i letonskog predsjednika ticao se, kako je saopšteno iz Vlade, podrške te zemlje evropskim integracijama Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana.

"Marković i Levits ocijenili su da je razmjena iskustava u oblasti suprotstavljanja hibridnim prijetnjama izuzetno značajna za Crnu Goru i Letoniju kao i dalja saradnja u okviru NATO-a", saopšteno je iz Vlade.

Letonski predsjednik, kako navode iz Vlade, cijeni doprinos Crne Gore zajedničkim ciljevima Alijanse jer naša zemlja na Istočnom krilu NATO-a participira sa 30 vojnika u okviru združenih snaga Alijanse u Letoniji.

Bonus video: