Marković: Za Pljevlja smo izdvojili 100 miliona eura

"Pljevlja danas predstavljaju značajnu vrijednost i razvojni centar na sjeveru Crne Gore“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade
1061 pregleda 4 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Premijer Duško Marković čestitao je Pljevljacima Dan opštine poručivši da je Vlada snažno posvećena potrebama građana Pljevalja što potvrđuje činjenica da je za taj grad Vlada izdvojila stotinu miliona eura.

„Pljevlja su grad sa dugom i bogatom tradicijom, prepoznatljiv po kulturnim vrijednostima, suživotu i toleranciji. Dinamičnim ekonomskim i društvenim napretkom naša zemlja je učvrstila svoju poziciju u okvirima međunarodne zajednice, a paralelno postala perspektivna država Zapadnog Balkana. Sa sveukupnim potencijalom Pljevlja danas predstavljaju značajnu vrijednost i razvojni centar na sjeveru Crne Gore“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade upućenoj predsjedniku Opštine Pljevlja Igoru Goluboviću i predsjedniku Skupštine opštine Dragiši Sokiću.

Premijer navodi i da se danas u našoj zemlji realizuju investicije vrijedne više od tri milijarde eura, da je otvoreno više od 30.000 novih radnih mjesta.

„Značajan dio novostvorene ekonomske vrijednosti u vrijednosti od čitavih 100 miliona eura opredijelili smo kroz više projekata – kako za sanaciju pljevaljskih resursa i okoline, tako i kroz ulaganja u budućnost, u kreiranje novih i kvalitetnih radnih mjesta, i zdravog životnog okruženja. U ime boljeg života svake pljevaljske porodice i pojedinca, čestitam opštinski praznik”, piše u čestitki Markovića.

Bonus video: