Medojević: Mugoša prikrio da Mešihat više duguje od SPC

Poslanik DF-a je kazao da Mešihat islamske zajednice duguje 418.504 eura i da kamata u tom iznosu iznosi 269.180 eura
16170 pregleda 179 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević je ocijenio da je direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša “prikrio” da Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori za porez duguje više od Srpske pravoslavne crkve (SPC).

On je kazao da Mešihat duguje 418.504 eura i da kamata u tom iznosu iznosi 269.180 eura.

“Vidite da Islamska zajednica duguje više na osnovu neplaćenog poreza nego SPC. Ovdje se radi o vrlo konkretnom političkom dokazu da je direktor Poreske uprave zloupotrijebljen u progonu SPC u Crnoj Gori, a da je ucijenjen nakon što je njegov organizovani kriminal koji mjesecima dokazujemo, stavljen u fioku”, kazao je Medojević na konferenciji za medije.

On je rekao da poreski tretman vjerskih zajednica nije dobro regulisan u Crnoj Gori i da je neophodno da se zajedno sa svim vjerskim zajednicama organizuje sastanak i da se dogovori način i metodologija kako da vjerske zajednice i crkve obračunavaju svoj porez.

Medojević je istakao da Poreska uprava ne treba da govori o procjeni poreskog duga, jer nijesu “forenzičari ili analitičari”, već da precizno definiše poreski dug na bazi dokumentacije i striktne primjene zakona.

“Pozivamo premijera Duška Markovića da se ne igra sa ovako važnim stvarima i da taj metod diskriminacije, pritisaka koji je isključivo orjentisan ka SPC prekine i da se vrati onome što EU zove inkluzivni dijalog. Zajedno treba da dogovorimo koji je poreski iznos i kako da vjerske zajednice i crkve taj iznos plate”, rekao je Medojević.

Bonus video: