Nikolić: Crna Gora demonstrirala odgovornost u jačanju globalnog mira i bezbjednosti

Nikolić je pohvalio crnogorske vojnike, karakterišući ih kao stabilne ličnosti izrazite fizičke spremnosti i profesionalce posvećene svom poslu
1254 pregleda 3 komentar(a)
Delegacija Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sa pripadnicima Vojske Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore
Delegacija Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sa pripadnicima Vojske Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora je učešćem u NATO misiji u Letoniji demonstrirala odgovornost u jačanju globalnog mira i bezbjednosti, zbog čega uživa povjerenje među oružanim snagama savezničkih zemalja, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić.

Delegacija Odbora posjetila je pripadnike Vojske Crne Gore koji se nalaze u letonskoj vojnoj bazi Adaži, u sklopu “Pojačanog isturenog prisustva” Alijanse na istoku.

Delegaciju Odbora je, kako je saopšteno iz parlamenta, dočekao komandant Multinacionalne borbene grupe u Adažiju M. J. Riki, pripadnik kanadske vojske, koji je predstavio kapacitete vojne baze.

"On je pohvalio crnogorske vojnike, karakterišući ih kao stabilne ličnosti izrazite fizičke spremnosti i profesionalce posvećene svom poslu", kaže se u saopštenju.

Nikolić i član Odbora Luiđ Škrelja naveli su da su zadovoljni pozitivnim ocjenama visokih vojnih predstavnika NATO-a, o profesionalnom odnosu crnogorskih vojnika prema redovnim zadacima.

Oni su dodali da očekuju da će vojnici i ubuduće dostojno predstavljati državu Crnu Goru.

Na sastanku je zaključeno da se konkretni benefiti članstva u NATO ogledaju u sve većim mogućnostima za napredovanje pripadnika Vojske, koji imaju priliku da koriste naprednu vojnu opremu, razmjenjuju korisna iskustva sa kolegama iz drugih NATO članica, ali i usavrše znanje engleskog jezika.

Sastanku sa crnogorskim vojnicima prisustvovali su ambasador Crne Gore u Poljskoj i, od danas, nerezidentni ambasador u Letoniji Budimir Šegrt, kao i prvi sekretar u Ambasadi Crne Gore u Poljskoj Robert Markić.

Bonus video: