Nikolić: Purić radi u kompaniji Monteorganica; Vlada: Dačić plasirao lažnu vijest

Vlada je saopštila i da je Ivica Dačić lažnu vijest plasirao kao dokaz svoje neistinite tvrdnje da u Crnoj Gori svako ko se nacionalno izjasni kao Srbin dobija otkaz
14821 pregleda 44 komentar(a)
Dačić, Foto: Printscreen
Dačić, Foto: Printscreen

Direktor kompanije Monteorganica d.o.o. Jovan Nikolić demantovao je tvrdnje prvog potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića prema kojoj je brat njegovog šefa obezbjeđenja, koji je iz Bijelog Polja, dobio otkaz nakon što se nacionalno izjasnio kao Srbin, objavila je Vlada Crne Gore na svom Fejsbuk i Tviter profilu.

"Gospodin Vinko Purić je od novembra 2017. godine zaposlen u kompaniji Monteorganica koja se bavi kontrolom i sertifikacijom organske proizvodnje i finansira iz budžeta Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore. Angažovan je na poslovima stručnog saradnika za organsku stočarsku proizvodnju. Od novembra 2019. godine, tačnije prije dva mjeseca, gospodin Vinko Purić je potpisao ugovor na neodređeno vrijeme, znači ugovor o stalnom radnom odnosu, i na tim poslovima se nalazi i dan-danas“ – saopštio je Nikolić.

Vlada je saopštila i da je "lažnu vijest o navodnom otkazu Vinku Puriću, koju je iznio prvi potpredsjednik i ministar inostranih poslova Vlade Srbije u emisiji "Ćirilica" Televizije Happy 13. januara, prenijelo više medija" i dodala da je "Ivica Dačić ovu lažnu vijest plasirao kao dokaz svoje neistinite tvrdnje da u Crnoj Gori svako ko se nacionalno izjasni kao Srbin dobija otkaz".

Dačić je u emisiji rekao da danas u Crnoj Gori ima 29 posto Srba, a u državnoj administraciji ih ima pet posto.

"Svako ko se izjasni kao Srbin, dobija otkaz. To nisu priče to je istina. Šef mog obezbjeđenja, koji je ovdje prisutan je iz Bijelog Polja. Njegov brat je radio u Ministarstvu poljoprivrede u Crnoj Gori u nekoj inspekciji ili ne znam ni ja šta. Kad se izjasnio kao Srbin, dobio je otkaz. Koliko ima takvih", rekao je Dačić.

Bonus video: