Nrekić ne zove Cungua za trpezu

Veselje u režiji DPS-a bez čelnika Force povodom završetka lokalnog puta, moglo bi dodatno da zakomplikuje odnose u vladajućoj koaliciji u Ulcinju
6113 pregleda 6 komentar(a)
Za njega nije bilo mjesta na prosalvi: Cungu, Foto: Boris Pejović
Za njega nije bilo mjesta na prosalvi: Cungu, Foto: Boris Pejović

Slavlje u Kolomzi povodom asfaltiranja saobraćajnice u tom ulcinjskom selu, kome su prisustvovali čelnici Opštine - funkcioneri Demokratske partije socijalista i Demokratske partije, moglo bi dodatno zakomplikovati odnose u vladajućoj koaliciji, jer za trpezom nije bilo njihovih koalicionih partnera - lidera Force Nazifa Cungua i političkog direktora te partije i šefa lokalnog parlamenta Ilira Čapunija.

Cungu tvrdi da nije dobio poziv i da nije prvi put da ih ne zovu na svečanost povodom završetka određenih investicija, bez obzira što su “glavni akteri realizacije tih projekata, upravo članovi Force”.

“Veoma brzo ćemo utvrditi o čemu se radi i obavijestiti građane“, kazao je “Vijestima” Cungu.

Podsjetio je da je slična situacija bila nedavno u Kravarima, selu prema Krajini.

“To je postala praksa. Sa fotografija koje sami objavljuju na sajtu i društvenim mrežama vidi se da su to politički skupovi, a ti projekti nijesu samo njihovi. Naprotiv“, kazao je Cungu.

Dodao je da nije pozvan ni potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu i podsjetio da je, dok je bio na čelu Opštine, uvijek zvao Ljora Nrekića koji je tada bio šef parlamenta. Nrekić je kazao da ne stoje tvrdnje Cungua da je Forca glavni akter realizacije projekata.

“To nije tačno“, kazao je, poručujući Cunguu da se sam zapita zašto nije pozvan.

“Zvao sam ga nekoliko puta ranije, nije se odazvao. Ne mogu ja stalno da zovem njega, a on da uvijek ima nekog drugog posla“. Pozvao je, tvrdi, samo operativce izvršne vlasti, koji su bili inkorporirani u realizaciju projekta.

Na pitanje odakle na skupu Škrelja i još neki funkcioneri DPS-a, Nrekić kaže da su njih pozvali mještani.

Iako nije bio u delegaciji Opštine, Škrelja je pomogao Nrekiću da presiječe vrpcu.

Nrekić je naveo “da za razliku od njih, ja radim sve javno“. “Oni su ti koji su krijući htjeli nedavno da dovedu premijera u Ulcinj“.

Cungu je kazao da to nije tačno, nego da je premijer sam izrazio želju da obiđe Valdanos bez velike pompe.

Na fotografijama koje je na svom sajtu u subotu objavio lokalni DPS, vide se predsjednik Opštine Nrekić, potpredsjednica Hatidža Đoni, sekretar za budžet i finansije i šef lokalnog DPS-a Sead Osmanović, sekretar komunalnih poslova iz Force Mustafa Gorana, predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja, predsjednik DP-a Fatmir Đeka...

Dvije najjače stranke u Ulcinju, DPS i Forca, već duže nemaju skladne odnose, što je indirektno nekoliko puta potvrdio i Nrekić govoreći o otvorenoj opstrukciji u lokalnom paralmentu, koji kontorliše Cunguova partija. Uz to, Cungu odavno nije u dobrim odnosima ni sa drugim koalicionim partnerom, Đekom. U vlasti u Ulcinju, osim DPS-a, Force i DP-a, još su i DUA, SD i Bošnjačka stranka, što je 30 od ukupno 33 odbornika. U opoziciji su URA sa dva odbornika i SDP sa jednim. Uprkos tome, Skupština je često na ivici kvoruma... DPS se na svom sajtu u subotu pohvalio investicijom ističući zasluge premijera Duška Markovića.

“Asfaltiran je put dug 2,7km koji povezuje selo Kolomza sa crkvom Svetog Jovana u Sojmiru. Ovaj projekat predstavlja obećanje Duška Markovića mještanima Kolomze. Znak zahvalnosti lokalnoj zajednici i porodici Steva Ljuljovića za doprinos u realizaciji projekta, kao i za gostoprimstvo“. Put je asfaltiralo preduzeće “Putevi Bar“, a radove je finansirala Uprava javnih radova.

Bonus video: