Odbor podržao kandidaturu Lekovića za ambasadora Crne Gore u Belgiji - Vijesti.me
ZAMIJENIĆE RADULOVIĆA

Odbor podržao kandidaturu Lekovića za ambasadora Crne Gore u Belgiji

Predsjednik Odbora, Andrija Nikolić, istakao je da Brisel kao jedan od najznačajnijih diplomatskih centara Evrope i svijeta iziskuje pojačanu aktivnost i sinergiju svih diplomatskih predstavnika Crne Gore koji u njemu djeluju

Sa sjednice Odbora za međunarodne odnose i iseljenike
Sa sjednice Odbora za međunarodne odnose i iseljenike (Foto: Skupština Crne Gore)

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike danas je podržao kandidaturu Ivana Lekovića za ambasadora Crne Gore u Belgiji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Briselu.

On će na toj funkciji zamijeniti Vladimira Radulovića.

Predsjednik Odbora, Andrija Nikolić, istakao je da Brisel kao jedan od najznačajnijih diplomatskih centara Evrope i svijeta iziskuje pojačanu aktivnost i sinergiju svih diplomatskih predstavnika Crne Gore koji u njemu djeluju.

“Imenovanje karijernog i već iskusnog diplomate Lekovića na funkciju ambasadora u Belgiji potvrda je kontinuiteta kvalitetnog kadriranja u crnogorskoj diplomatiji i predstavljanja naše države”, ocijenio je Nikolić.

Prema Ustavu, predsjednik Crne Gore imenuje ambasadore, na osnovu predloga Vlade i mišljenja nadležnog skupštinskog odbora.

Leković je od 2012. do 2016. godine bio Šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji, a prije toga crnogorski ambasador u Poljskoj.


Vidi sve komentare