"Odupri se": Privjesci DPS-a napadaju slobodne građane

"Ovo je još jedan dokaz o političkoj kulturi, i kulturi uopšte, koju takozvane institucije i pojedinci koji se kriju, baštine"
4281 pregleda 10 komentar(a)
Ljumović juče
Ljumović juče

Pokret "Odupri se" je javnosti proslijedio informaciju da je jedan od učesnika jučerašnjeg incidenta ispred CEDIS-a koji je nasrnuo na demonstrante Aleksandar Ljumović, član Odbora direktora Pošte Crne Gore.

"Ljumović ne samo što je javni funkcioner, već je i politički aktivan, i to u najsramnijem privjesku DPS-a, takozvanoj Liberalnoj partiji. Valjda toliki liberalizam vlada u toj partijskoj strukturi, da je Ljumović uzeo slobodu da ničim izazvan napadne demonstrante, nakon čega je dvjema učesnicama morala da bude pružena medicinska pomoć", navode uz pokreta.

Dodaju da je Uprava policije juče saslušala Ljumovića, a nakon toga u svom saopštenju navela da je zaposlen u CEDIS-u.

"U njegovom imovinskom kartonu, međutim, nema tih podataka. Ovo bi možda bio posao i za Agenciju za sprečavanje korupcije, da takva institucija uopšte služi ičemu, osim progonu političkih neistomišljenika i brižljivom prikrivanju dokaza o kriminalnim aktivnostima miljenika sistema. Molimo nezavisne i slobodne novinare u Crnoj Gori da provjere ove navode, da bismo potvrdili ovo skandalozno ponašanje javnih službenika, za čije plate građani uredno svakog mjeseca izdvajaju svoj novac. Ovo je još jedan dokaz o političkoj kulturi, i kulturi uopšte, koju takozvane institucije i pojedinci koji se kriju, baštine. Upotreba sile je poželjna u ovom sistemu. Koriste je čak i oni čija je moć mizerna i koji zavise od milostinje svog gospodara. Slobodni građani zato nemaju gospodara i neće se povinovati nikakvoj sili", zaključuje se.

Bonus video: