Opozicija: Saslušanja o "asfaltiranju" u Petnjici su predstava za EU

Miljanić tvrdi da nakon saslušanja funkcioneri DPS-a napreduju, dok u SDP očekuju da se do kraja rasvijetli afera u Petnjici
68 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Miljanić, Foto: Savo Prelevic
Zoran Miljanić, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 21.01.2017. 15:00h

Saslušanja funkcionera Demokratske partij socijalista (DPS) iz Petnjice služe da se zamažu oči opoziciji i međunarodnoj zajednici, a takve afere su učesnicima dobre za karijeru, kazao je funkcioner Demosa Zoran Miljanić.

Članovi Izvršnog odbora DPS-a u Petnjici, uključujući i predsjednika opštine Samira Agovića, saslušani su u beranskom tužilaštvu povodom snimaka sa sastanka na kojem su planirali "dijeljenje" asfalta prije parlamentarnih izbora.

Miljanić tvrdi da se izjave od funkcionera DPS-a uzimaju reda radi.

"Ili će biti neke minimalne kazne za koje se pokaže da zapravo i nisu kazne. Sve ide tokom kao i uvijek, nisam optimista, to je fingiranje procesa, da se zamažu oči opoziciji i međunarodnoj javnosti", rekao je Miljanić.

Iz petnjičkog odbora SDP-a naveli su da treba podsjetiti javnost na nepravilnosti koje su se dešavale u Petnjici posljednjeg dana pred izbore, u kojima su učestvovali, čelnici opštine, ali da do sada, nažalost, nije bilo konačnog epiloga.

“Očigledno je da, nažalost, ni našu opštinu nijesu zaobišle pozivnice tužilaštva članovima DPS-a, i da u aferi “Snimak“ iz Petnjice takođe imamo elemente koji ukazuju na političku korupciju, na zloupotrebu državnih i opštinskih resursa, na zarobljenost opštinskih službi od strane pojedinaca koji su instituciju opštine privatizovali i koriste je kao partijsku ekspozituru”, naveli su iz SDP-a.

Miljanić je ističe da su se tako stvari odvijale i u aferi "Snimak" i nakon izbora u Beranama gdje su se navodno kupovali glasovi.

"Sve slično je do sada bilo bespredmetno, nijedan od tih slučajeva nije dobio svoj pravni kraj, čak ni one afere u koje se uključivala međunarodna zajednica", rekao je Miljanić navodeći da da, i kada dođe do pravosnažnih presuda, to ne znači ništa za članove DPS-a koji su osuđeni.

"Vidjeli smo da se osuđeni vraćaju ili na staro mjesto ili na neko bolje radno mjesto, ovakve afere učesnicima izgleda mogu biti samo plus u karijeri", rekao je Miljanić.

Iz petnjičkog SDP-a su kazali da imajući u vidu da su u ovoj godini lokalni izbori u našoj opštini, nerasvjetljavanje ovih radnji može da dovede u pitanje i samo održavanje, kao i validnost tih izbora.

U beranskom tužilaštvu su prema informacijama "Vijesti" saslušani Agović, šef petnjičkog kluba odbornika DPS-a Erol Muratović, predsjednik petnjičkog odbora DPS-a Mehmed Adrović i potpredsjednik opštine Muslija Kalić. Na sjednici IO DPS oni su planirali asfaltiranje 2,5 kilometara puta, prema potrebama pristalica DPS-a.

Bonus video: