Orav i ambasadori sa opozicijom, nema podrške za tehničku vladu?

Momo Koprivica i Danilo Šaranović (Demokrate) iznijeli su primjedbe zbog opstrukcije DPS-a u radu Odbora, neusklađenosti zakona čija je posljedica loš birački spisak, te da su Demokrate pripremile 80-ak predloga
4569 pregleda 14 komentar(a)
Aivo Orav, Foto: Boris Pejović
Aivo Orav, Foto: Boris Pejović

Ambasadori zemalja članica EU i šef delegacije Aivo Orav juče su ponovo razgovarali sa članovima skupštinskog Odbora za izborno zakonodavstvo iz opozicije, koje su pitale za procjenu da li će u rokovima, odnosno do 15. novembra, biti završen posao.

Ambasadori su izrazili očekivanje da opozicija nastavi rad u Odboru, ali nijesu to dovodili u vezu sa tehničkom vladom, saznaju “Vijesti”.

Momo Koprivica i Danilo Šaranović (Demokrate) iznijeli su primjedbe zbog opstrukcije DPS-a u radu Odbora, neusklađenosti zakona čija je posljedica loš birački spisak, te da su Demokrate pripremile 80-ak predloga.

Raško Konjević (SDP) je upozorio na mogućnost bojkota izbora ako ne bude tehničke vlade, kao i da ima dobrih zakona koji se ne primjenjuju, a među njima i onaj o kontroli državne pomoći.

Neđeljko Rudović je takođe ukazao na problem primjene zakona, brojne afere bez epiloga i činjenice da su u takvim uslovima regularni izbori nemogući, saznaju “Vijesti”.

Niko od učesnika nije se zvanično oglašavao ovim povodom.

Bonus video: