Pajović: Opet bih uradio isto i bio na usluzi državi

Upitan misli li da je izborni rezultat Pozitivne Crne Gore posledica odluke te partije da podrži Vladu 27. januara, Pajović je rekao da nema dilemu da jeste
104 pregleda 153 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.11.2016. 20:24h

Odlazeći predsjednik crnogorskog parlamenta, Darko Pajović, poručio je da mu je obavljanje te funkcije bila čast i da nije iznevjerio očekivanja građana, ocjenjujući da je najveća vrijednost tokom njegovog mandata činjenica da nije bilo bojkota rada Skupštine.

„Ono što izdvajam kao najveću vrijednost za četiri mjeseca mog mandata je nemanje bojkota. Vrlo sam ponosan na činjenicu da nijedna poslanička grupa ni poslanik nije bojkotovao rad parlamenta, plenuma, Kolegijuma“, rekao je Pajović na oproštajnoj pres konferenciji predsjednika parlamenta.

Prema njegovim riječima, veoma važno je i to što nijesu bojkotovani ni skupštinski odbori. „Sve to je pomoglo u značajnoj mjeri da ogroman i značajan posao obavimo u periodu od četiri mjeseca“.

Pajović je poručio da mu je bila čast da bude na čelu crnogorskog parlamenta i da je to ogromna odgovornost.

„Lično vjerujem da nijesam iznevjerio očekivanja onih koji su me glasali, mislim na poslanike, ali i na građane i državu Crnu Goru“, dodao je on.

Pajović je zahvalio saradnicima i skupštinskim službenicima, ukazujući na ogroman rad, naročito tokom prva dva mjeseca njegovog mandata, kada je parlament, kako je rekao, radio danonoćno i na kvalitetan način odgovorio potrebama države.

„Tu mislim na usvajanje 117 pravnih akata, 87 zakona, vrlo značajan inpuls koji smo dali procesu NATO integracija, prije svega pokretanje procesa ratfikacije u parlamentima zemalja članica, isto tako procesu integracija u Evropsku uniju“, naveo je Pajović.

On je podsjetio da je značajan dio 87 usvojenih zakona iz oblasti evropskih integracija.

Pajović je izdvojio saradnju sa lokalnim parlamentima, sporazum sa 57 nevladinih organizacija i intenzivne međunarodne aktivnosti.

On je poručio da ovo nije njegov poslednji radni dan i da će „sačekati budućeg predsjednika parlamenta, uvesti ga u kabinet i poželjeti mu sreću, ko god to bio“.

Upitan misli li da je izborni rezultat Pozitivne Crne Gore posledica odluke te partije da podrži Vladu 27. januara, Pajović je rekao da nema dilemu da jeste.

„I nemam nikakvu dilemu da bih opet uradio isto. Lično ću uvijek biti na usluzi interesima države i svakog njenog građanina i tu nemam nikakvu dilemu“, zaključio je Pajović.

Bonus video: