Prava Crna Gora sumnja da je vladika Joanikije bio meta napada

"Riječ je, očigledno, o namjeri određenih struktura i centara, a u jeku najvećeg najavljenog nasrtaja na crkvu u Crnoj Gori, da se radikalizuju odnosi i zastraše svi oni koji rade na očuvanju i opstanku kanonske crkve"
2616 pregleda 4 komentar(a)
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 11.12.2019. 13:12h

Prava Crna Gora sumnja da je episkop budimljansko-nikšići, vladike Joanikija bio meta napada u Beogradu.

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović ranjen je sinoć oko 20.30 časova u Beogradu. On je pogođen u lijevu šaku i nije životno ugrožen. Na Davidovića je pucano dok se nalazio u hotelu “Crown Plaza”, u društvu vladike Joanikija.

"Činjenica da se pokušaj ubistva biznismena, ktitora i otvorenog protivnika režima Mila Đukanovića, dogodio dok je Davidović bio u društvu Episkopa budimljansko-nikšićgog, Vladike Joanikija ukazuje da je riječ o poruci koja se ne tiče samo Davidovića, već i Vladike Joanikija, time i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Riječ je, očigledno, o namjeri određenih struktura i centara, a u jeku najvećeg najavljenog nasrtaja na crkvu u Crnoj Gori, da se radikalizuju odnosi i zastraše svi oni koji rade na očuvanju i opstanku kanonske crkve. Pucanj u grupu u kojoj se nalazi i Vladika Joanikije legitimno otvara sumnju u to i da je Vladika naše crkve bio meta ovog krivičnog djela", saopšteno je iz Prave.

Iz ove političke partije pucnjavu u Beogradu su povezali sa Saborom ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, koji je najavljen za 21. decembar.

"Imajući u vidu da je za 21. decembar najavljen opšte-narodni Sabor, za odbranu kanonske crkve u Crnoj Gori, u gradu Nikšiću, gradu za koji se vezuju i Davidović i Vladika Joanikije, ukazuje još više da je meta ovog napada zapravo Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Prava Crna Gora želi Davidoviću brz oporavak, a vjerujuće ljude u Crnoj Gori poziva da se, i zbog ovoga, u što većem broju okupimo u Nikšiću i tamo zajedno i složno, svi kao jedan, zavjetujemo da ćemo u ovu borbu ući do kraja, i ako treba u nju položiti i živote", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Bonus video: